avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto de la primarie si politie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto de la primarie si politie

Am un autoturism care a fost implicat intr-un eveniment rutier din care a rezultat dauna totala a acestuia. Am primit de la firma de la asigurari o adeverinta care sa dovedeasca acest lucru, dar se pare ca nu este suficient pt radierea de la financiar si de la politie. Ce ar trebui sa fac in acest caz? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:11, 5 Ianuarie 2013
Trebuie sa obtineti un certificat de dez#-omembarare a masinii. Nu stiu de ce nu v-au zis asta la Politie.
masina o am la cineva in curte, n-am dat-o la niciun centru de dezmembrari
ORDIN Nr. 1501 din 13 noiembrie 2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

CAPITOLUL VI
Radierea din circulaţie a vehiculelor
Art. 24. - (1) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate pot solicita radierea din circulaţie, dacă fac dovada depozitării acestora într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii.
(2) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligaţi să solicite radierea din circulaţie în termen de 30 de zile de la data:
a) când vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unităţi specializate, în vederea dezmembrării;
b) scoaterii definitive din România a vehiculului;
c) declarării furtului vehiculului;
d) trecerii vehiculului înregistrat în proprietatea altei persoane.
(3) Vehiculul declarat, prin dispoziţie a autorităţii administraţiei publice locale, fără stăpân ori abandonat se radiază din oficiu în termen de 30 de zile de la primirea dispoziţiei respective.
(4) Vehiculul pentru care poliţia rutieră a dispus radierea din circulaţie, potrivit legii, se radiază de la data comunicării măsurii.
(5) Radierea se comunică în termen de 30 de zile, de către autoritatea care a efectuat-o, organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale.
Art. 25. - (1) Radierea se face pe baza depunerii certificatului de înmatriculare sau de înregistrare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare ori de înregistrare, după caz, a cărţii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele înmatriculate după 1 iulie 1993), a fişei de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscală, precum şi a documentelor care atestă faptul că a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 24 alin. (1)-(4).
(2) In cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricaţie mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua în baza unei declaraţii pe propria răspundere a titularului înmatriculării ori a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice.

Daca detineti depozitat in spatiu privat vehiculul puteti solicita radierea pe proprie raspundere,
depunand documentele acestuia
Acte necesare radiere auto la cererea proprietarului

a) cerere/adresa a proprietarului prin care se solicita radierea la cerere, însoţită de copia unui document care atestă deţinerea unui garaj/curte/teren/parcare unde va fi depozitat vehiculul respectiv;
b) certificatul de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul C.I.);
c) plăcuţele cu număr de înmatriculare (în cazul pierderii/furtului, declaraţia din care să rezulte pierderea sau furtul C.I.);
d) cartea de identitate a vehiculului dacă este menţionată în C.I.;
e) fişa de înmatriculare cu viza organului fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, stabilită potrivit legii, sau a certificatului de atestare fiscală;
f) trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
g) documentele de identificare a solicitanţilor în original şi copii xerox;
h) declaraţia pe proprie răspundere a titularului înmatriculării sau a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice în cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi, sau care au o vechime de fabricaţie mai mare de 30 de ani.
Persoana juridica solicitanta a radierii trebuie sa depuna pe langa documentele mentionate mai sus si adresa, delegatie, copie act identitate delegat, copie CUI societate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sã radiez o motoretã dar am pierdut certificatul de îmatriculare greere greere Am pierdut certificatul de imatriculare la o motoreta care nu mai mege de ani buni si vreau sa o radiez.Cum procedez ? (vezi toată discuția)
Radierea autovehicul sperantagabi sperantagabi in2009 am cunparat pe firma SRL un autovehicul, de la o societate aflata in insolventa ,si pina in momentul de fata nu lam radiat de pe firma de la care lam ... (vezi toată discuția)
Transcrierea proprietatii unui autoturism miki70_is miki70_is Pentru transcrierea proprietatii unui autoturism care este procedura? Mai exact,am vandut un autoturism unei persoane prin contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)