avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca

Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze masina iar vanzatorul l-a actionat in judecata. In incheiere se spune asa:`` Instanta obliga paratul sa se prezinte la organelle de politie pt efectuarea demersurilor de radiere a autovehiculului aro de pe numele reclamantei si transcrierea pe numele paratului, iar in caz de refuz, prezenta hotarare tine loc de consimtamant al paratului pt efectuarea acestor demersuri de catre reclamanta``. Dupa cum am spus exista si o factura intocmita de catre vanzator in mai 2008 dar fara date de identificare. As dori sa stiu daca PE BAZA ACESTEI HOTARARI se poate scoate din EVIDENTELE FISCALE(PRIMARIE) acest autovehicul. Mentionez ca politia a procedat la radierea masinii in data de 5 sept 2013. VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: paumar , utilizator 22:18, 21 Martie 2014
Aveti 2 variante fie incercati radierea auto in baza hotararii judecatoresti
Fie, in cazul in care inspectorii constata lipsa elementelor de identificare bun mobil,aveti varianta sa incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil datorita tranzactionarii acestuia
In baza declaratiei notariale,a cererii de radiere ,autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea auto -dupa achitarea eventualelor debite aferente bun mobil
Am o sentinta cu acelasi text doar ca cei de la radieri imi spun ca nu pot sa.mi radieze mssina pana paratul nu isi inmatriculeaza pe numele lui masina....pai si sentinta de ce mai e atunci? Adik m.am judecat degeaba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism Florin_T Florin_T Buna seara,am urmatoarea problema!!In anul 2009,luna 5,am vandut un autoturim marca Peugeot 205,am intocmit contract vanzare-cumparare cu noul proprietar dar ... (vezi toată discuția)
Act notarial la vanzarea unui autoturism rogilg_c4 rogilg_c4 Buna, Am si eu o intrebare: la vanzarea unui autoturism se poate intocmi un act notarial prin care cumparatorul sa fie obligat sa plateasca toate amenzile ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina coco45 coco45 buna ziua.in anul2013 am vindut o masina prin contract vinzare cumparare facut de mina(nu la birouri specializate,prostia mea),am fost si la biroul taxe si ... (vezi toată discuția)