avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligația de a face. Mai pot introduce în proces ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligația de a face. Mai pot introduce în proces vânzătorul mașinii neînmatriculate pe care, la rândul meu, am vândut-o?

Buna,
In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei persoane.Persoana respectiva a circulat cu masina si a luat o amenda de rovigneta iar fostul proprietar de la cine am cumparat masina m-a dat in judecata pe mine.Vreau sa precizez faptul ca eu am impus autoturismul la administratia financiara si cand am vandut masina am radiat-o de la administratia financiara si am eliberat un certificat fiscal cumparatorului.In procesul de fond as fi obligat sa inmatriculez masina pe numele meu dar intrebarea mea ar fi cum sa inmatriculez ceva ce nu e al meu.Am depus la judecatorie actul de vanzare cumparare si radierea ce la financiar dar se pare ca nu conteaza.Este posibil asa ceva?Va multumesc anticipat si am sa atasez o parte din hotarare.

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta..., împotriva pârâtului ..... Obligă pârâtul să procedeze la radierea de pe numele reclamantei şi la transcrierea pe numele său a autoturismului marca .... cu numărul de înmatriculare ...., în caz de refuz prezenta hotărâre urmând a ţine loc de consimţământ al pârâtului pentru radierea şi transcrierea autoturismului pe numele său. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, care se poate depune la Judecătoria ... Pronunţată în şedinţa publică din 11.10.2017.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: gheorghe1938 , utilizator 23:30, 15 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DA, este posibil asa ceva, orice este posibil. Probabil ca nu v-ati aparat corespunzator, ar fi trebuit sa-l introduceti in proces pe cel caruia i-ati vandut masina si care era obligat la randul sau sa transcrie masina pe numele lui. Puteti eventual sa va sfatuiti cu un avocat daca este cazul sa declarati apel si sa valorificati aceasta sansa, in termenul de 30 de zile.
Da, are dreptate trandafir2, nu v-ati aparat...dar mai aveti o sansa ..pregatiti apelul ..aveti 30 zile la dispozitie...bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia unei instante de a inmatricula un autoturism faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)
Auto, transcriere proprietar zuz56 zuz56 Buna ziua.Am vandut o masina-utilitara dacia 1304,am facut act vanzare-cumparare,i-am dat cumparatorului certificat fiscal.Acesta-cumparatorul,avea obligatia ... (vezi toată discuția)
Transcrierea unui autoturism vandut in 2003 Balogh Janos Balogh Janos Am vandut un autoturism in 2003, iar noul proprietar dintr-un judet vecin nu l-a transcris inca. Nici impozitul nu-l plateste la consiliul local asa mi s-a ... (vezi toată discuția)