avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Auto, transcriere proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Auto, transcriere proprietar

Buna ziua.Am vandut o masina-utilitara dacia 1304,am facut act vanzare-cumparare,i-am dat cumparatorului certificat fiscal.Acesta-cumparatorul,avea obligatia de a transcrie masina pe numele sau in termen de o luna,nici pana azi,nu a inscris masina-masina am vandut-o in sept.2015.Cumparatorul a facut actul de vanzare-cumparare pe numele tatalui sau-pensionar,pt a plati taxe mai mici.In dec.2015,tatal sau a decedat.intrebarea mea este:cum il pot forta sa transcrie masina pe numele sau?Bineinteles ,intre timp-oct.2015,a fost depistat de o camera pt rovigneta,si amenda a venit pe numele meu.Am contestat amenda in termenul de 15 zile de la instiintare,s-a judecat pe fond-instanta mi-a admis plangerea,in sensul de a fi transferata amenda cumparatorului,cei de la CNADR,au facut apel si sa vedem ce va fi.Eventual iau in calcul si radierea pe cale judecatoreasca.Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2017
zuz56, utilizator
Cel mai recent răspuns: zuz56 , utilizator 18:12, 15 Februarie 2017
Informati oficial SPR evidenta auto ca autoturismul a fost achizitionat de catre dl X-anexati copie document de tranzactionare si solicitati autoritatii sa dispuna masurile necesare pentru ca detinatorul sa finalizeze procedura inmatriculare vehicul
AM SESIZAT,SERVICIUL RUTIER PRAHOVA,MI-AU RASPUNS CA,MASINA ESTE CONSEMNATA LA NIVEL NATIONAL.ASTA CAND IL PRIND IN TRAFIC,PE MINE M-AR INTERESA SA MEARGA POLITIA LA EL ACASA SI SA-I SOLICITE SA VINA LA SECTIA DE POLITIE CU ACTELE MASINII PT VERIFICARI,SI ACOLO SA SE DISPUNA RETINEREA ACTELOR PT TRANSCRIERE PE NUMELE SAU.POLITIA MI-A SPUS CA NU POATE MERGE SA-I CEARA ACEST LUCRU DECAT DACA IL PRIND IN TRAFIC.ESTE O NEBULOASA,VA ROG SA-MI SPUNETI CE TREBUIE SA FAC.POT FACE O SESIZARE IN ACEST SENS?SI DACA DA UNDE?.VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2017
zuz56, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rutiera - masina vanduta dar neradiata, amenda rovinieta zuz56 zuz56 Buna dimineata.In urma vanzarii ,unei autoutilitare-Dacia 1304,cumparatorul,nu si-a inscris masina pe numele sau-am incheiat actul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Amenzi masina vanduta STorok STorok Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 ani tatal meu a vandut un autoturism, care momentan este la al 4-lea proprietar, dar pe care nu il cunoastem. Am inteles de ... (vezi toată discuția)
Obligația de a face. mai pot introduce în proces vânzătorul mașinii neînmatriculate pe care, la rândul meu, am vândut-o? faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)