avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rutiera - masina vanduta dar neradiata, amenda ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rutiera - masina vanduta dar neradiata, amenda rovinieta

Buna dimineata.In urma vanzarii ,unei autoutilitare-Dacia 1304,cumparatorul,nu si-a inscris masina pe numele sau-am incheiat actul de vanzare -cumparare,deasemeni i-am inmanat fiscalul.In aceasta perioada-de dupa incheierea actului vanzare-cumparare si fisccal,cumparatorul a fost surprins de o camera,pt controlul rovignetei,bineinteles amenda venind pe numele meu.Eu am sesizat Politia rutiera Prahova si postul de Politie din comuna cumparatorului.Deasemeni am facut contestatie la CNADR,in termenul legal de 15 zile ,de la primirea procesului verbal de contraventie.Postul de Politie din comuna,cumparatorului,se apara argumentand ca," nu poate cere actele de identificare a masinii decat ,cand aceasta este surprinsa circuland.Intrebarea mea este:Poate politistul respectiv,sa mearga la poarta cumparatorului sa-i ceara actele masinii pt control,in urma sesizarii mele scrise si documentate?Exista text de lege in acest sens?Va multumesc. PS.-Eu nu am inscris pe certificatul masinii,data instrainarii,nu am stiut ca exista o asemenea rubrica in certificat.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:58, 27 Septembrie 2016
zuz56 a scris:

:Poate politistul respectiv,sa mearga la poarta cumparatorului sa-i ceara actele masinii pt control,in urma sesizarii mele scrise si documentate?

Culpa va apartine pentru ca nu ati completat rubrica speciala de pe talon
Politia comunitara are atributii sa constate si sa consemneze eventuale contraventii la regimul circulatiei
Pentru solutionare sesizati oficial serviciul rutier teritorial care are obligatia sa cheme cumparatorul pentru finalizat procedura de inmatriculare
Puteti recupera c/v am,enda rovinieta amiabil sau formuland actiune in instanta impotriva cumparatorului

Sunt in aceeasi situatie si acesta este mesajul primit de la inmatriculari:

Buna ziua,

Pentru un auto ce a fost vandut nu se mai efectueaza radierea ci transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, iar pentru realizarea acestei operatiuni si emiterea unui nou certificat de inmatriculare noul proprietar este obligat sa solicite autoritatii competente transcrierea dreptului de proprietate in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

In astfel de situatii, serviciul nostru poate sa efectueze o mentiune de instrainare in Registrul National, insa va trebui sa ne transmiteti :

- copie contract de vanzare-cumparare/factura;
- copie document emis de DITL de scoatere din evidenta fiscal;
- copie dupa actul dvs. de identitate;
- copie (daca aveti) dupa actul de identitate al cumparatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto, transcriere proprietar zuz56 zuz56 Buna ziua.Am vandut o masina-utilitara dacia 1304,am facut act vanzare-cumparare,i-am dat cumparatorului certificat fiscal.Acesta-cumparatorul,avea obligatia ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Recuperare autoturism drazvan drazvan Cum se poate recupera un autoturism din posesia unei persoane pentru care sunt proprietar? Am facut un schimb de autoturisme cu o persoana in vederea ... (vezi toată discuția)