avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare autoturism

Cum se poate recupera un autoturism din posesia unei persoane pentru care sunt proprietar?

Am facut un schimb de autoturisme cu o persoana in vederea testarii pentru cateva zile a celor doua si mai apoi intocmirii celor doua acte de vanzare-cumparare. Nu s-a facut niciun fel de act la acest schimb. Odata cu masina am inmanat persoanei si cartea masinii, certificatul de inmatriculare, asigurare rca.
M-am razgandit in privinta schimbului si am solicitat persoanei sa-mi inapoieze masina si actele insa acesta a refuzat.
Am facut o sesizare la politie insa acestia mi-au spus ca nu e de competenta lor si sa ma adresez instantei competente.
Sunt proprietar in acte (cartea masinii, talon si platesc impozit pentru ea ((nu este radiata de la taxe si impozite)).
Ce se poate face?
In cazul in care masina este surprinsa de catre control-rovinieta, si amenda imi vine mie, ce se poate face?
In cazul in care loveste pe cineva si paraseste locul accidentului, cine este tras la raspundere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: drazvan , utilizator 18:39, 26 Septembrie 2013
1-Suportati consecintele asumate de la momentul acordarii auto+documente fara incheiere de inscris asumat de parti
2-Daca auto este surprins si depistat in trafic ca circula pe sectoare de drum unde este necesara rovinieta si auto nu figureaza in baza de date ca detinanad rovinieta valabila,
sanctiunea se aplica proprietarului respectiv dvs
Deoarece dvs ati dat acordul de vointa de a instraina auto fara forme legale dvs va revine obligatia achitarii eventualelor sanctiuni aplicate in caz de control
3-Daca auto este implicat in incident rutier,in baza datelor din evidenta SPR dvs veti fi raspunzator
In cazul unui eveniment pe drumurile publice,dvs puteti proba ca ati instrainat auto la data in favoarea lui X acesta urmand a detalia persoana responsabila fie pentru circulat fara rovinieta fie pentru producerea evenimentului rutier
Daca nu i-ati fi dat actele masinii se putea considera furt,dar asa ati dat cu mana dvs actele .dvs aveti actele la cealalalta masina nu?dc nu il sunati si ii spuneti sec ca ati facut accident cu masina lui?aveti actele masinii lui?
Masina lui i-am inapoiat-o impreuna cu toate actele.
Deci el poate folosi masina mea fara voia mea iar politia nu are obligatia de a se implica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta Banu gabriel Banu gabriel Salut,primesc amenzi de rovinieta cu toate ca am vandut masina,ce e de facut? (vezi toată discuția)
Radiere autoturism vanan vanan am vandut un autoturism Dacia 1310 printr o firma specializata de vanzare-cumparare autovehicule . Firma mi a dat contract de vanzare cumparare si Certficat ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara contract de vanzare aares13 aares13 Buna ziua, Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. ... (vezi toată discuția)