avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare auto fara contract de vanzare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare auto fara contract de vanzare

Buna ziua,
Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. telefon, etc.)
Cumparatorul a specificat intermediarului ca ma va cauta, dar nu a facut-o.
Prin urmare nu am contract de vanzare cumparare, si nici nu stiu cum sa fac sa radiez masina de pe mine. La mine a ramas cartea de identitate a autovehicolului.
De doi ani platesc impozit dupa masina, iar riscul mare este in privinta eventualelor amenzi care ar putea veni pe numele meu.
Am inteles din diverse discutii ca doar in instanta pot radia masina, dar se poate radia daca nu cunosc cumparatorul? si care ar fi costurile.
Sunt intr-o situatie foarte stresanta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 06:28, 2 August 2017
Procedura de radiere auto implica prezentarea la autoritatea fiscala de domiciliu a unui document care sa ateste transmiterea dreptului de proprietate asupra vehiculului in sarcina cumparatorului
Cumparatorul este din localitatea dv ?
In situatia aceasta, mai în glumă mai în serios, puteti incerca cu plangere la politie ca vi sa furat masina. Vor afla ei cine este noul proprietar...
In conditiile mentionate,vanzatorul vehiculului isi asuma riscuri sa promoveze plangere avand obiect furtul masinii,in conditiile in care inclusiv prietenul poate sustine ca a avut acordul pentru instrainare auto
Nu, din cate am inteles cumparatorul este din Cluj. Eu sunt din Baia Sprie.
Cat despre declarare ca masina furata, am inteles ca dau si eu de belea (caz penal), risc dosar penal. Eventual, nu stiu s-ar putea sa o declar furata iar dupa ce ii gasita masina sa ma duc sa retrag declaratia (este posibil asa ceva-fara sa risc dosar penal?). Ideea e ca nu as vrea sa complic treaba mai tare decat ii. Ma intereseaza care-i procedura prin instanta, ca am inteles ca altfel nu se mai poate. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 August 2017
aares13, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca cunoasteti numele si domiciliul detinatorului vehiculului ,sesizati oficial SPR evidenta auto ca in calitate de proprietar de fapt si de drept al auto ati demarat procedura de tranzactionare auto,dar cumparatorul nu a inteles initial sa finalizeze procedura de incheiere documente ,
ulterior sa inmatriculeze auto pe numele sau
Autoritatea locala va verifica baza de date,inclusiv vehiculul in trafic si poate obliga solicita detinatorului auto sa finalizeze procedura de achizitie si de inmatriculare auto

Alte discuții în legătură

Intrebare cirnu cirnu Bună seara,am și eu o întrebare dacă îmi cumpăr o mașină și o trec la impozit pe sectorul de care aparțin și circul cu autovehiculul tot pe numele ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul de catre proprietar in cazul in care al n -lea cumparator refuza sa inmatriculeze vehiculul Roby1967 Roby1967 Buna ziua , Am vandut o masina in noiembrie 2017 ! la data vanzarii am incheiat act de instrainare-dobandire cu cumparatorul , act pe care am si viza de ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat din germania, fără să văd în acel moment, un auto declarat furat în 2009. l-am înregistrat la fisc dar nu am continuat și la poliție, ce pot face ca s-o înmatriculez? DragosJam DragosJam Buna ziua.Am cumparat un auto cu mentiunea in talon la observatii AUTO DECLARAT FURAT IN GERMANIA . Nu am vazut asta la cumparare .Am declarat masina la ... (vezi toată discuția)