Buna ziua,
Am efectuat vanzarea unui autoturism prin intermediul unui prieten, care nu a luat de la cumparator nici o data de contact (nume, adresa, nr. telefon, etc.)
Cumparatorul a specificat intermediarului ca ma va cauta, dar nu a facut-o.
Prin urmare nu am contract de vanzare cumparare, si nici nu stiu cum sa fac sa radiez masina de pe mine. La mine a ramas cartea de identitate a autovehicolului.
De doi ani platesc impozit dupa masina, iar riscul mare este in privinta eventualelor amenzi care ar putea veni pe numele meu.
Am inteles din diverse discutii ca doar in instanta pot radia masina, dar se poate radia daca nu cunosc cumparatorul? si care ar fi costurile.
Sunt intr-o situatie foarte stresanta.
Multumesc!
Procedura de radiere auto implica prezentarea la autoritatea fiscala de domiciliu a unui document care sa ateste transmiterea dreptului de proprietate asupra vehiculului in sarcina cumparatorului
Cumparatorul este din localitatea dv ?
In conditiile mentionate,vanzatorul vehiculului isi asuma riscuri sa promoveze plangere avand obiect furtul masinii,in conditiile in care inclusiv prietenul poate sustine ca a avut acordul pentru instrainare auto
Nu, din cate am inteles cumparatorul este din Cluj. Eu sunt din Baia Sprie.
Cat despre declarare ca masina furata, am inteles ca dau si eu de belea (caz penal), risc dosar penal. Eventual, nu stiu s-ar putea sa o declar furata iar dupa ce ii gasita masina sa ma duc sa retrag declaratia (este posibil asa ceva-fara sa risc dosar penal?). Ideea e ca nu as vrea sa complic treaba mai tare decat ii. Ma intereseaza care-i procedura prin instanta, ca am inteles ca altfel nu se mai poate. Multumesc!
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca cunoasteti numele si domiciliul detinatorului vehiculului ,sesizati oficial SPR evidenta auto ca in calitate de proprietar de fapt si de drept al auto ati demarat procedura de tranzactionare auto,dar cumparatorul nu a inteles initial sa finalizeze procedura de incheiere documente ,
ulterior sa inmatriculeze auto pe numele sau
Autoritatea locala va verifica baza de date,inclusiv vehiculul in trafic si poate obliga solicita detinatorului auto sa finalizeze procedura de achizitie si de inmatriculare auto
Intrebare
cirnu
Bună seara,am și eu o întrebare dacă îmi cumpăr o mașină și o trec la impozit pe sectorul de care aparțin și circul cu autovehiculul tot pe numele ... (vezi toată discuția)