avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apel

Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici reclamantul nu si-a platit taxa de timbru pana acum desi aceasta a fost stabilita de instanta (7800 lei noi)si nici n-o va plati .Eu sunt intervenient in acest proces , si intrebarea mea este daca instanta poate sa suspende cauza in situatia asta .sau poate sa respinga apelul ? interesul meu este sa se termine odata procesul ! multumesc!
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 14:33, 17 Iulie 2011
Instantele au obligatia sa instiinteze partile odata cu citarea lor, despre taxele de timbru ce trebuie achitate. Rezulta deci ca atunci cand nu exista dovada instiintarii partii de a-si timbra apelul si nici cu privire la suma de plata, iar din incheierea de Sedinta se constata ca partea s-a prezentat personal la un termen de judecata, dar nu i s-a pus in vedere cuantumul taxei judiciare de timbru, ci numai obligatia de a efectua personal calculul acesteia, apelul nu poate fi anulat ca netimbrat.
Insa daca reclamantul a fost instiintat de catre instanta de judecata cu privire la cuantumul taxei de timbru ,iar acesta nu s-a achitat de aceasta obligatie,instanta de apel trebuia sa anuleze apelul ca netimbrat.



Curtea de Apel Timisoara, decizia sectiei civile nr. 896 din 12 mai 1998
Multumesc pentru raspuns ! Reclamantul a fost instiintat cu privire la cuantumul taxei de timbru si a fost somat sa o plateasca ,problema e cu paratul care nu poate fi gasit pentru a fi citat ( sunt 8 amanari,aproape 1 an) si nu se mai termina!
Paratul poate fi citat printr-un ziar de larga circulatie nationala,in acest caz procedura de citare fiind indeplinita,dar repet,instanta de apel ar fi trebuit sa anuleze apelul ca netimbrat.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
andymaurul, utilizator
Poate fi anulat apelul ca netimbrat inainte de a fi citat paratul prin procedura de afisare la usa a instantei? Reclamantul a dat bir cu fugitiii ! nu isi mai plateste taxa de timbru si nici nu este interesat de a-l cita pe parat prin mica publicitate ! Iar mie mi-e teama ca raman cu dosarul suspendat si cu litigiul neradiat in c.f.!
La ultima incheiere de sedinta ,judecatorul a dispus doua masuri :-anularea apelului ca netimbrat (i s-a adus la cunostinta cat si cand sa plateasca) , si:- suspendarea procesului deoarece reclamantul a stat in pasivitate si nu a incercat sa gaseasca adresa paratului .Pentru mine a doua masura este de neconceput sa mai stau inca un an asa, si cred ca nici nu sunt intrunite toate conditiile pentru suspendare eu participand la fiecare sedinta asistat de avocat chiar daca sunt intervenient..

Alte discuții în legătură

Recurs? stanceni stanceni Buna ziua, am castigat in prima instanta o cerere de judecata avand ca obiect pretentii, insa parata a facut recurs, in care am urmatoarele \"cu mentiunea de a ... (vezi toată discuția)
Intervenientul în interesul pârâtului trebuie sã timbreze? leusan leusan Exista urm situatie. Un intervenient accesoriu in favoarea paratului este obligat de instanta la plata taxei de timbru egala cu a reclamantului,desi ... (vezi toată discuția)
Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)