cristianno3 a scris:
Asa m-au indrumat cei de la radieri sa cer radierea de pe numele meu si sa ii oblige instanta pe ei sa faca radierea daca noul proprietar nu o va face, asta am cerut "sa radieze de pe numele reclamantului autovehiculul din evidentele intervenientului in interes propriu, in cazul refuzului sa se dispuna radierea la cererea reclamantului (adica a mea), printr-o hotarare care sa fie opozabila intervenientului (deci cu ajutorul hotararii judecatoresti)".
din relatarea dvs. se intelege ca ati fost indrumat gresit (sa cereti radierea de pe numele dvs., radiere care se face in anumite conditii, vezi art. 17) si ati conceput gresit si solicitarea (paratul sa radieze de pe numele reclamantului autovehiculul din evidentele intervenientului).
Radierea din evidenta se face la cererea proprietarului, parerea mea este ca nu era cazul sa solicitati ca paratul sa radieze masina din evidente.
Art.17. - (1) Radierea din evidenţă a vehiculelor se face de către autoritatea care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea
doar în cazul scoaterii definitive din circulaţie a acestora, la cererea proprietarului, în următoarele cazuri:
a) proprietarul doreşte retragerea definitivă din circulaţie a vehiculului şi face dovada depozitării acestuia într-un spaţiu adecvat, deţinut în condiţiile legii;
b) proprietarul face dovada dezmembrării, casării sau predării vehiculului la unităţi specializate în vederea dezmembrării;
c) la scoaterea definitivă din România a vehiculului respectiv;
d) în cazul furtului vehiculului.
(2) Radierea din evidenţă a vehiculelor înregistrate,
la trecerea acestora în proprietatea altei persoane, se face de către autoritatea care a efectuat înregistrarea,
la cererea proprietarului,
în condiţiile legii.
(3) Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor radiate din evidenţă.
Daca instanta decidea ca aveti dreptul sa radiati masina din evidenta politiei fara transcriere, paratul urma sa circule cu o masina radiata ceea ce implica un dosar penal pentru acesta.
Din pacate vina va apartine in totalitate ptr ca ati instrainat/vandut masina fara a respecta legislatia in vigoare iar acum trageti "ponoasele".
Impozitul ca impozitul, este mic, dar nu ati primit pana acum nicio felicitare de la CNADR ptr lipsa rovinetei?
Acum aveti o alta problema ptr ca va trebuie documentele de la noul proprietar ptr a putea face transcrierea.
Pentru modificarea hotararii instantei va trebuie un sfat din partea unui avocat, cred ca nu ati apelat pana acum la un ajutor specializat si ati uzat doar de raspunsurile primite pe acest forum.
Cateodata este bine sa beneficiezi de un astfel de ajutor chiar daca "costa", la sfarsit daca tragi linie si socotesti constati ca iesi mai ieftin decat incercand sa razbesti prin forte proprii si fara cunostinte juridice!
Cat despre ITP, nu trebuie sa va faceti griji, in statiile autorizate RAR totul este posibil! Problemele vin de la CNADR!