avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare auto neincheiata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare auto neincheiata

Buna as dori un sfat in urmatoarea problema: am vandut un autoturism acum 1 an unei persoane din alt oras doar cu o chitanta fara data sau suma trecuta pe ea.Dupa ce iam dat toate actele nu a mai fost de gasit cumparatorul pt finalizarea vanzari si masina a ramas pe numele meu.Acum ma cautat pt ca nu se descurca cu verificarea itp dar nu mai vreau eu sa vand masina.As putea sa am castig de cauza in cazul in care nu ne intelegem fara proces?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:00, 22 August 2012
1. Timbrajul.
Achitati taxa judiciara de timbru in cuantum de 19 lei si timbru judiciar in suma de 0,3 lei, pana la primul termen de judecata, sub sanctiunea anularii cererii.

Actiunea trebuie timbrata, altfel va fi anulata. Achitati taxa judiciara de timbru si cumparati un timbru judiciar. Chitanta si timbrul judiciar se depun fie in sedinta publica, fie prin registratura instantei, cu cerere.
Depuneti minuta timbrarii.

Nu stiu la ce se refera instanta.

2. Trebuie sa depuneti in instanta un inscris intitulat precizare a cererii de chemare in judecata, eventual, si care trebuie sa cuprinda toate datele solicite de instanta. (Subsemnatul..., in temeiul art. 132, alin. 1 Cod procedura civila, formulez prezenta PRECIZARE a cererii ce formeaza obiectul dosarului nr. ...., aflat pe rolul instantei Dvs., cu termen... etc., etc.)

Indicati valoarea autovehiculului.

Asta cred ca nu va e neclar. :)
Indicati toate mijloacele de proba in dovedirea actiunii in conditiile art. 112 c.p.c.

In inscris indicati cu ce mijloace de proba intelegeti sa va dovediti actiunea (cu inscrisurile depuse la dosar, cu martori etc.)
Semnati pentru conformitate actele depuse la dosar.

Trebuie sa scrieti pe fiecare inscris depus in copie la dosar "conform cu originalul" si sa semnati. Asta se poate face si in sala de sedinta.
Depuneti copia cartii de identitate, certificata pentru conformitate cu originalul.

Faceti o copie a cartii de identitate, scrieti pe copie "conform cu originalul", semnati si o anexati precizarii cererii de chemare in judecata.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
am cumparat timbru judiciar de 0,50 lei doar asa am gasit. Stie cineva daca il pot folosi in loc de cel de 0,30 lei?
Timbrul judiciar este foarte bun. Valoarea lui poate sa fie mai mare, insa nu poate fi mai mica, intrucat cererea ar putea fi anulata ca insuficient timbrata.
am facut tot ce se cerea pe citatie, sper sa fie bine, acum astept data procesului 10 ianuarie 2012. Multumesc pentru sfaturi
a venit si ziua procesului, ca la noi la nimeni, aveam proces intr-o alta sala decat cea de pe citatie si nu eram singurul, dupa vreo 30 de minute de umblat si intrebat am aflat si sala unde trebuia sa merg, asta ca o paranteza. Referitor la proces mi s-a spus ca trebuie platita o taxa de 107 lei dar pentru ca am platit inainte 19 lei este suficient 100 lei si procesul se amana pe 6 martie. Nu am inteles de ce nu mi s-a comunicat sa platesc acea taxa inainte de infatisare si nu am avut dreptul sa spun prea multe sa evit amanarea. Vreau sa trimit un inscris pentru judecarea in lipsa la urmatorul termen deoarece imi pierd timpul degeaba.

Alte discuții în legătură

Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)
Apel atomol atomol Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca puni puni Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze ... (vezi toată discuția)