avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare auto neincheiata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare auto neincheiata

Buna as dori un sfat in urmatoarea problema: am vandut un autoturism acum 1 an unei persoane din alt oras doar cu o chitanta fara data sau suma trecuta pe ea.Dupa ce iam dat toate actele nu a mai fost de gasit cumparatorul pt finalizarea vanzari si masina a ramas pe numele meu.Acum ma cautat pt ca nu se descurca cu verificarea itp dar nu mai vreau eu sa vand masina.As putea sa am castig de cauza in cazul in care nu ne intelegem fara proces?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:00, 22 August 2012
Pentru actiunea in constatare pe baza careia voi face radierea masinii se percepe taxa de timbru in functie de valoarea tranzactiei?
cristianno3 a scris:

a venit si ziua procesului, ca la noi la nimeni, aveam proces intr-o alta sala decat cea de pe citatie si nu eram singurul, dupa vreo 30 de minute de umblat si intrebat am aflat si sala unde trebuia sa merg, asta ca o paranteza. Referitor la proces mi s-a spus ca trebuie platita o taxa de 107 lei dar pentru ca am platit inainte 19 lei este suficient 100 lei si procesul se amana pe 6 martie. Nu am inteles de ce nu mi s-a comunicat sa platesc acea taxa inainte de infatisare si nu am avut dreptul sa spun prea multe sa evit amanarea. Vreau sa trimit un inscris pentru judecarea in lipsa la urmatorul termen deoarece imi pierd timpul degeaba.

Am patit-o si eu de multe ori.
Justitia este total dezorganizata la noi in tara.
Solutiile instantelor sunt contradictorii si asa mai departe.
Va rog cine ma poate lamuri acesta este raspunsul judecatoarei : amana judecarea cauzei la 06.03.2012, termen in cunostinta reclamantului, pentru cand acesta va completa timbrajul pana la concurenta sumei de 107 lei, sub sanctiunea anularii cererii ca insuficient timbrata si va preciza cadrul procesual si se va cita paratul. Nu am cunostinte juridice si nu stiu exact ce sa fac, am inteles doar ca trebuie sa mai timbrez o data cu 107 lei. Va multumesc celor ce ma ajutati cu sfaturi si sper sa fie de folos si altora.
Nu trebuie sa platiti taxa judiciara de timbru in cuantum de 107 lei, ci sa platiti pana la concurenta acestei sume (107-19). In privinta precizarii cadrului procesual, va sugerez sa mergeti in arhiva instantei, sa solicitati dosarul si sa faceti o copie a incheierii de sedinta din data de 10 ianuarie 2012. Numai asa va veti lamuri. Eu nu am cum sa stiu ce anume doreste instanta sa precizati (se poate referi la obiectul cauzei, la parat etc.).
Mai platiti taxa de timbru 88 lei si prezentati chitanta la termenul din 06.03.2012.

Alte discuții în legătură

Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)
Apel atomol atomol Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca puni puni Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze ... (vezi toată discuția)