Va multumesc din suflet pt raspunsuri,cat de cat parca am mai linistit-o pe sora mea in baza raspunsurilor primite. Aceste firme de recuperare nu il pot localiza [contacta in vreun fel] pe cumnatul meu in afara tarii obligandu-l la plata daunelor? Este drept si adevarat ca banii au fost luati si folositi probabil de amandoi dar la caruta a ramas numai unul [sora-mea] si este in imposibilitatea de a se intretine pe ea si copilul daramite sa achite bancile.Ce am mai inteles eu despre recuperatori este ca ei fac un calcul al sumei datorate plus penalizari ,pe care o imparte egal la max 12 luni. adica nu accepta ca omul sa restituie cat are disponibil in acea luna?Dar un divort de sotul ei ar ajuta-o in vreun fel?
Buna ziua tuturor! Va rog din tot sufletul sa cititi randurile scrise de mine pt a afla problema si daca poate cineva sa ma indrume in vreun fel [un raspuns] ar fi super bine.Deci problema :sora mea casatorita de 20 de ani este casnica si are un copil de 4 ani.Sotul ei a plecat in spania de 4 luni si nu da semne ca s-ar mai intoarce acasa la familie dar problema este ca a lasat-o cu datorii la banci pe care nu le-a mai platit de cateva luni bune.Acum bancile au cesionat,vandut,predat contractul firmelor de recuperare. intrebarea mea este:daca soram mea este pasibila de plata,direct raspunzatoare de datoriile lui?Casa unde locuieste a fost castigata la licitatie si nu are acte propriu zis pe casa[cadastru.intabulare,act de proprietate]ba mai mult de atat :la licitatie a participat si un prieten de al lor dar actul s-a facut pe un singur nume adica al cumnatului meu. S-a inteles ceva concret din tot ce am scris?Credeti-ma sunt bulversata de situatie. Firma de recuperare a instiintat-o printr-o adresa scrisa ca in termen de 5 zile trebuie sa plateasca datoria [9672 lei] .Mai departe ce se va intampla? va ramane fara casa?Multumesc pt un eventual raspuns