avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită extrem de urgent ,va rog
Discuție deschisă în Executare silită

extrem de urgent ,va rog

Buna ziua tuturor! Va rog din tot sufletul sa cititi randurile scrise de mine pt a afla problema si daca poate cineva sa ma indrume in vreun fel [un raspuns] ar fi super bine.Deci problema :sora mea casatorita de 20 de ani este casnica si are un copil de 4 ani.Sotul ei a plecat in spania de 4 luni si nu da semne ca s-ar mai intoarce acasa la familie dar problema este ca a lasat-o cu datorii la banci pe care nu le-a mai platit de cateva luni bune.Acum bancile au cesionat,vandut,predat contractul firmelor de recuperare. intrebarea mea este:daca soram mea este pasibila de plata,direct raspunzatoare de datoriile lui?Casa unde locuieste a fost castigata la licitatie si nu are acte propriu zis pe casa[cadastru.intabulare,act de proprietate]ba mai mult de atat :la licitatie a participat si un prieten de al lor dar actul s-a facut pe un singur nume adica al cumnatului meu. S-a inteles ceva concret din tot ce am scris?Credeti-ma sunt bulversata de situatie. Firma de recuperare a instiintat-o printr-o adresa scrisa ca in termen de 5 zile trebuie sa plateasca datoria [9672 lei] .Mai departe ce se va intampla? va ramane fara casa?Multumesc pt un eventual raspuns
Cel mai recent răspuns: veraa68 , utilizator 16:55, 7 Aprilie 2011
sora dvs si cumnatul dvs sunt coproprietari pe acea casa. are posibilitatea sa faca contestatie la executare in instanta.
Atata timp cat casa nu este mentionata a fi a cumnatului la cartea funciara si la finante, bancile nu pot executa acel imobil, neavabd davada proprietatii.
Informatiile despre bunuri le obtin doar Cartea funciara si de la Serviciul public de finante locale. Cum apartamentul nu este inca inregistrat la aceste institutii, nu pot sa-l execute.
Asa cum bine spune d-na bioenergeta, bancile si/sau societatile de recuperare creante prin executor judecatoresc nu pot afla ca aveti casa in proprietate daca nu aveti deschis rol fiscal. Asadar - pe moment nu au ce sa faca.
Insa, tineti cont ca, prin neplata lor, aceste creante vor creste si daca, atunci cand va fi intabulat imobilul, executorul va fi inspirat si isi va inscrie somatie in cartea Funciara, puteti plati cu intreaga casa ptr 10.000 lei datorati acum.
Ganditi-va cum este mai bine.
Pe de alta parte, sora are o obligatie legala sa inregistreze rol fiscal pe acel apartament. Fiind vandut la licitatie, s-a platit si TVA ptr el- deci statul stie ca s-a schimbat proprietatea - neinscrierea unui imobil pe rolul fiscal poate constitui infractiune- evaziune fiscala. Nu stiu daca 10.000 lei merita pedeapsa cu inchisoarea. Si subiect al acestei infractiuni nu este numai sotul ci si sora dvs in calitate de coproprietar al imobilului.
Va multumesc din suflet pt raspunsuri,cat de cat parca am mai linistit-o pe sora mea in baza raspunsurilor primite. Aceste firme de recuperare nu il pot localiza [contacta in vreun fel] pe cumnatul meu in afara tarii obligandu-l la plata daunelor? Este drept si adevarat ca banii au fost luati si folositi probabil de amandoi dar la caruta a ramas numai unul [sora-mea] si este in imposibilitatea de a se intretine pe ea si copilul daramite sa achite bancile.Ce am mai inteles eu despre recuperatori este ca ei fac un calcul al sumei datorate plus penalizari ,pe care o imparte egal la max 12 luni. adica nu accepta ca omul sa restituie cat are disponibil in acea luna?Dar un divort de sotul ei ar ajuta-o in vreun fel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii banci, executare silita imobil neintabulat luminitatoma luminitatoma Subiectul :credit de nevoi personale, neachitat la timp din cauza inposibilitatii de plata, cauzate de cresterea mare si repetata a tuturor costurilor, hrana, ... (vezi toată discuția)
Executare silită pe imobil moștenit în cotă parte? conor conor buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o parere. in urma decesului tatalui meu in 1999 s.a facut succesiunea unei case a familiei si astfel mama mosteneste ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri imobile mostenite aflate in indiviziune gaboru69 gaboru69 buna ziua, cumnatul meu nu mai reusit sa isi plateasca ratele la o banca si momentatan este amenintat de catre o firma de recuperari creante cu executarea ... (vezi toată discuția)