avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii banci, executare silita imobil neintabulat
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii banci, executare silita imobil neintabulat

Subiectul :credit de nevoi personale, neachitat la timp din cauza inposibilitatii de plata, cauzate de cresterea mare si repetata a tuturor costurilor, hrana, utilitati, sanatate, copil..etc.
.instanta, verdict nefavorabil...s-a trecut la masura executarii silite.
Intrebari:
1. Pot fi executata pe mai multe cai in acelasi timp de catre executor? (poprire salariu, confiscare bunuri mobile si/sau imobile)?
2. Banca mai poate interveni cu propria solicitare privind metoda de recuperare a sumei, odata ce dosarul a ajuns la executor?
3. Pot fi executata silit pe o casa pe care nu am acte de proprietate (donatie, contract de vanzare cumparare sau titlu de proprietate) desi la rol in registrul agricol figurez eu, din dorinta tatalui care este de fapt proprietar?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: luminitatoma , utilizator 14:55, 24 Martie 2016
1) da
2) da
3) in principiu da, insa cum de v-au inscris pe dvs. cu rol fiscal? In baza carui act?
Multumesc pt raspuns!
As mai avea o intrebare: cine decide in final, caile prin care se recupereaza prejudiciul, banca sau executorul judecatoresc?
In ce priveste înscrierea mea cu rol fiscal, aceasta s-a facut in primii ani de dupa revolutie...profitandu-se, probabil de deruta generala in ce priveste noile legi, norme de aplicare a acestora, incompetenta unor functionari......etc. S-a intamplat.

Cer este ca daca eu as vrea sa vand, nu pot ca nu sunt proprietar, dar executoarul poate sa ma execute ca si când as fi proprietar...aceste doua aspecte chiar se bat cap in cap...nu stiu ce sa mai inteleg.
1) Decide creditorul (banca) daca urmarste venituri, bunuri, depozite de bani, insa de obicei nu sta banca sa gandeasca nicio secunda, ci inainteaza cererea catre executor in care spune "pe toate caile", astfel incat ce gaseste in patrimoniul debitorului, aia executa.

2) Cat priveste rolul fiscal vs. act proprietate, executorul trimite adresa catre cartea funciara, financiar la primarii (taxe si impozite locale), banci, sau oriunde are informatii ca exista ceva din patrimoniul debitorului, pune poprire sau sechestru si scoate la licitatie, se adjudeca (liber de sarcini) si cu asta basta. Acum, sincer nu stiu exact daca ati putea opune ceva dat fiind ca nu aveti acte si inscrierea il registrul primariei s-a facut "din eroare", dar totusi s-a platit impozit 20 de ani pe numele dvs. (nu stiu, trebuie studiat - urgent din punctul dvs. de vedere).
Multumesc frumos!
O ultima intrebare: in ce mod si ce perioada voi afla decizia finala a bancii respectiv executorului? Voi mai fi chemata de unul din ei, vor lua masuri fara sa mai anunte, care sunt pasii legali si...cam ce sanse am sa raman doar cu poprirea pe salariu....tinand cont ca nu este grevat de alte retineri?

Alte discuții în legătură

Datorie recuperatori yonutz113 yonutz113 buna ziua! in urma cu cativa ani (prin 2008) am facut un imprumut la banca, iar la putin timp dupa aceea am facut si un card de credit cu limita de sold ... (vezi toată discuția)
Executare silita banca olimpia baciu olimpia baciu o intrebare legat de executarea silita a bancii ? am un credit la o banca , credit de nevoi personale garantat cu salariu, fara credit ipotecar. Asa cum se ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de sub sechestru a unui imobil menuet_30 menuet_30 Buna ziua, Am in posesie un imobil, pe care este pus sechestru datorita a doua executari judecatoresti. Mentionez ca am facut angajamente de plata cu ... (vezi toată discuția)