avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita banca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita banca

o intrebare legat de executarea silita a bancii ?
am un credit la o banca , credit de nevoi personale garantat cu salariu, fara credit ipotecar.
Asa cum se stie in Romania au fost taiate salariile la bugetari pe perioada 2010 - 2012, eu si sotul meu suntem bugetari, iar in perioada mai sus mentionata am avut 2 copii in facultate si sotul la facultate cu taxa, veniturile nu ne-au permis sa mai platesc in intregime ratele la banca. In perioada noiembrie 2012 - decembrie 2013 am platit partial ratele, iar in ajunul Craciunului m-am trezit cu somatie de plata de plata de la un executor judecatoresc pe intreaga suma pe care mai am de plata la banca, plus cheltuieli de executare silita.
In somatie imi cerea sa platesc in termen de o zi intreaga suma cu cheltuieli de jdecata cu tot, iar daca nu se va trece la executarea bunurilor mobile de la domiciliu, chiar in lipsa noastra prin spargerea usilor.
Vreau sa mentionez ca in noiembrie am fost chemata la banca sa imi ofere o refinantare dar cu garantie imobiliara, ceea ce nu am putut sa fac deoarece casa in care locuiesc este trecuta doar in rol la primarie pe numele sotului si nu avem acte pe numele nostru, au vrut extras de carte funciara.
Mentionez ca, contractul de credit este pe perioada 2009 - 2019.
Intrebarea mea este : Cum este posibil sa se faca executare silita pe bunuri, atata timp cat eu am garantat imprumutul cu salariul ?
De ce nu s-a facut poprire pe salariu pentru ratele ramase restante? avand in vedere ca , inca nu s-a incheiat perioada de rambursare a creditului.
In speranta unui raspuns cat mai urgent,
Cu multumiri !!!
Olimpia Baciu

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:10, 16 Ianuarie 2014
Buna ziua,

Au declarat scadenta anticipata, conform prevederilor contractuale. Ati fost decazuti din beneficiul teremnului, datorati intreaga suma ramasa de plata din credit plus dobanzile si dobanzile penalizatoare ce vor curge pana la plata integrala.
Nu este adevarat ca nu ati garantat decat cu salariu, pentru orice datoriae pe care o aveti garantati cu toate bunurile din patrimoniu.

Cum adica aveti casa pe rol, pe numele sotului, dar nu aveti si acte? In ce baza s-a deschis rol pe numele sotului?

Ati gresit cand ati refuzat rescadentarea, dobanda e acum mai mare si va tot creste creanta pentru ca se adauga penalitatile.
In locul dvs as incerca sa iau un credit ipotecar si sa il platesc pe acesta, altfel, veti ramane datori la banca toata viata daca nu reusiti sa achi8tati creditul.
Buna seara,
Asa cum v-am declarat noi avem casa trecuta in rol de socrul meu din anul1996 asa cum se facea pe vremuri.Am dus la banca adeverinta de rol eliberata de primarie, dar au spus ca nu este suficient, au vrut extras din cartea funciara si intabulare cadastrala, ceea ce noi nu putem sa facem, deoarece socrul este mort, iar actul de vanzare -cumparare pe casa este pe numele lui si traieste soacra, iar sotul mai are o sora care este stabilita in Grecia si este necesara taxa de succesiune.
De ce imi spuneti cu nu este adevarat ca nu am garantat decat cu salariu, pentru ca eu cand am facut creditul nu am declarat ca si garantie decat salariul meu si al sotului, iar banca nu mi-a cerut altceva in plus, (de exemplu garanti mobile) asa cum am specificat anterior.


pentru ca asa spune legea. Orice datorie e garantata cu toate bunurile din patrimoniu. Daca incheiati o ipoteca mobiliara sau imobiliara, banca nu avea decat dreptul de a isi primi creanta cu prioritate fata de alti creditori ai dvs, nimic altceva. orice creditor al dvs va poate executa orice bun pe care il aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu banca - proprire pe salariu DanaSandu DanaSandu Buna ziua! Problema mea este in felul urmator, am un credit de nevoi personale la o banca A( dar nu credit ipotecar) si un card de credit la o alta banca B. ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Proprirea pe salariu,cumularea datoriei luminita951 luminita951 buna ziua.am un credit la care am rate restante.la aceeasi banca are si soacra mea credit si are si ea rate restante.doamnele de la banca spun ca pot cumula ... (vezi toată discuția)