avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema cu banca - proprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema cu banca - proprire pe salariu

Buna ziua!
Problema mea este in felul urmator, am un credit de nevoi personale la o banca A( dar nu credit ipotecar) si un card de credit la o alta banca B. Fiind bugetara, salariile au scazut extraordinat de mult si o data cu aceasta a venit si imposibilitatea de plata a ratelor la banci.
In momentul de fata am 1/3 proprire pe salariu, proprire pentru banca A, proprire lunara care ajunge cam la 75% din rata normala pe care ar trebui sa o platesc la ei. Banca A are o dobanda penalizatoare foarte mare, chiar daca mi se opreste lunar din salariu aprape rata intreaga, luna de luna mi se adauga cateva milioane la suma restanta care provine din penalizari. Acum cateva luni de zile am trecut apartamentul meu pe numele fiului meu prin act de vanzare cumparare. Deasemenea, am incercat sa discut cu banca a pentru o reesalonare, dar nu ma avantajeaza cu nimic, din contra - la reesalonarea propusa de ei mi-au marit rata cu 50% pentru plata penalizarilor acumulate si nu au dorit sa imi mareasca numarul de ani( in prezent fiind pe 7 ani creditul, iar eu am solicitat pe 10 ani).
Atata timp cat ei imi opresc 1/3 din salariu lunar, poate banca sa ma cheme in instanta in viitorul apropiat atata timp cat ei isi iau in continuare bani din salariul meu? Atata timp cat nu mai am casa pe numele meu si nu am alte bunuri si creditul nu a fost ipotecar, pot sa ma execute silit pe casa? daca casa nu mai este pe numele meu, pot sa imi intre in casa cu ordin judecatoresc atata timp cat apartamentul nu mai este pe numele meu?
A doua problema este ca nu mai am posibilitatea sa platesc rata lunara pentru cardul facut la Banca B. Atata timp cat am deja prorpire pe salariu de la banca A, poate si banca B sa imi puna proprire pe salariu? Fiind un card de credit, au fost cumparate anumite bunuri cu el, poate banca sa vina sa imi ia bunurile respective fiind bunuri mobile? Poate banca B sa intre in casa care nu e pe numele meu sa imi ia bunurile mobile achizitionate cu acel card?
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: DanaSandu , utilizator 14:11, 4 Februarie 2011
Si banca B poate proceda la poprirea veniturilor dvs.In acest caz,fiind doi creditori,vi se va retine din salariu pana la 1/2.
Chiar daca ati trecut apartamentul pe numele fiului,creditorii pot promova actiune pauliana.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
Va multumesc pentru raspuns , totusi mai am cateva neclaritati .
Asa cum am zis creditul este de nevoi personale fara vre-o garantie imobiliara , prin acel contract se poate pune proprire doar pe salariu asa cum s-a facut deja , ma interesa daca banca poate sa mearga mai departe si sa actioneze in instanta pentru recuperarea creantei integrale care nu se poate face decat prin acea actine pauliana pe care ati mentionat-o mai sus intrucat apartamanetul a fost vandut si in momentul de fata proprietarul este unul din copii. Mentionez ca la momentul in care s-a facut vanzarea eram cu ratele la zi datoria catre banca fiind 0 astfel la momentul respectiv nu cred ca se pune problema ca vanzarea s-a facut pentru a mari insolventa mea . Inteleg ca pentru a putea anula contractul de vanzare cumparare banca trebuie sa faca dovada ca eu in momentul cererii sunt insolvabila , lucru care cel putin pe moment este imposibil intrucat salariul din prezent ar acoperii rata doar ca nu as putea sa o platesc pe toata intrucat veniturile s-ar apropria de 0 facand acest lucru , de aceea ma multumesc cu proprirea in cauza .
Din pacate banca in cauza in orasul in care ma aflu eu nu are reprezentanta , se pare ca au inchis-o , telefonic nu pot obtine nici o informatie , iar comunicarea cu ei este 0 , am depus inclusiv o cerere de reesalonare ce a fost respinsa ... . In prezent am depus la OPC o plangere intrucat sunt mai multe aspecte negative ce imi incalca drepturile mele de consumator .
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
DanaSandu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata creditului claudiamarin claudiamarin Buna ziua, Va descriu mai jos cazul unei rude care are probleme cu achitarea ratelor la banca. Acum 4 ani a luat un credit de nevoi personale de la [banca] ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)