avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restante la plata creditului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restante la plata creditului

Buna ziua,

Va descriu mai jos cazul unei rude care are probleme cu achitarea ratelor la banca.

Acum 4 ani a luat un credit de nevoi personale de la [banca] in valoare de aproximativ 70.000 lei, fara garantie ipotecara.
Creditul este pe numele lui, dar sotia apare ca si coplatitor.
La momentul contractarii creditului amandoi erau angajati.
Acum este angajat doar el, are un salariu net in jur de 1900 lei si o rata lunara de aproximativ 1300 lei. Are si doi copii mici.
Ultimele doua rate nu a reusit sa le mai plateasca.
Banca refuza o reesalonare a datoriei.
Intrebare ? Care este procedura (etapele) de recuperare a datoriei de catre banca?
Ii pune intai proprire pe salariu? Asta ar insemna cam 600 lei/luna (1/3 din venit conform legii) ceea ce inseamna mai putin decat rata pe care o plateste acum.
Sau se trece direct la executarea silita? El nu are niciun bun pe numele lui, dar sotia are pe numele ei casa (primita de la bunicul ei aflat in viata prin contract de vanzare cumparare cu usufruct viager )

Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: claudiamarin , utilizator 16:07, 13 Ianuarie 2012
I se va pune poprire pe 1/3 din salariu. Se poate scoate la licitatie casa sotiei ca si bunurile ei pot fi executate silit pt ca e codebitoare la acel credit, insa putin probabil sa se vanda din cauza/ datorita :) uzufructului
Multumesc mult pentru raspunsul prompt!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme credit mikk963 mikk963 va salut si la multi ani ! in 2007 am imprumutat15 mii euro /rata 260 e pe 10 ani ,am platit un an dupa care am refinantat in lei 76000 lei/rata 1200 lei pe ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)