buna ziua.
va rog sa ma ajutati cu o parere.
in urma decesului tatalui meu in 1999 s.a facut succesiunea unei case a familiei si astfel mama mosteneste 62,5% cota parte, iar eu si cele 2 surori mostenim cate 12,5% cota parte fiecare.
Intrebarea mea este daca banca poate sa execute silit acest bun imobil in urma unui credit neachitat de.al meu.
Poate sa execute casa chiar daca eu mostenesc doar 12,5% din ea?
Da, poate executa silit imobilul prin scoaterea lui la licitație, pentru cota parte de 12,50% deținută de dvs.
Mama sau sora dvs au dreptul să cumpere ele prin executor această cotă parte, dacă doresc să nu fie vândută întreaga casă unui străin.
buna ziua si multumesc pt raspuns.
Asadar executorul scoate la licitatie cota parte de 12.5% si cineva poate sa cumpere acest procent din imobil?
Cum ar putea sa fie vanduta intreaga casa unui strain din moment ce mai sunt si alti proprietari?
Inainte sa se scoata la licitatie ceilalti proprietari vor fi anuntati in vreun fel? sau se poate purcede la vanzarea imobilului fara ca noi sa stim?
Deja am primit acasa plic cu inceperea executarii silite si mi.a fost pusa poprire pe un cont bancar
Dacă aveți salariu, iar creanța este sub 10.000 lei, și având salariu are de unde să-și recupereze datoria, nu se va ajunge la executarea imobiliară.
Dacă creanța este peste 10.000 lei, executorul poate demara și urmărirea imobiliară.
Ceilalți proprietari au dreptul de preemțiune în a cumpăra cota parte a dvs de 12%, însă dacă vor refuza, se va face licitație publică pentru întreaga casă, iar ei vor primi banii de la executor pe cota lor parte, creditorul luând numai banii pe cota dvs de 12%.
Asta este procedura.