Buna ziua
Am cumparat la o licitatie o casa si terenul de sub ea. Cu 3 luni inainte s-au vandut la licitatie un WC din aceeasi curte si 1/3 din aleea comuna, proprietate a aceluiasi debitor. Nu-mi dau seama cum naiba au ajuns imobilele astea separat. Tipul ala are WC si 1/3 aleea de acces, iar eu casa fara servitute.
Ce pot face acum? M-ar interesa un drept de acces pe cale amiabila. Pot incheia contract pentru servitute doar cu unul din cei 3 proprietari ai aleii de acces? Sau trebuie sa le platesc la toti 3?
Daca exista 3 proprietari cu cota parte egala trebuie sa va adresati tuturor pentru dreptul de servitute.
Puteti solicita in instanta drept de servitute in conditii de egalitate cu ceilalti 3 vecini, avand in vedere ca lichidatorul a impartit bunul imobil fara a imparti si servitutea in mod corespunzator.
Buna ziua din nou.
Revin cu problema legata de servitute. As vrea sa vand imobilul si notarul a spus ca n-am nicio sansa si ca ar trebui anulata licitatia pentru nu se pot executa silit imobile fara servitute. Eu cred ca exagereaza, totusi.
Deci exista cateva imobile in jurul unei curti comune. Curtea este proprietatea primariei(mai putin terenurile de sub case) iar in mijlocul curtii este un trotuar ce apartine unui numar de 3 proprietari (eu NU sunt printre ei). Teoretic, se poate merge si pe langa acel trotuar daca faci putina echilibristica, trotuarul fiind facut ca sa nu calci in noroi.
Unul dintre vecinii care au cota parte din acel trotuar vrea sa-mi cumpere casa. Chiar este nevoie sa mai obtin si eu servitute, daca i-o vand vecinului care are deja? In plus, am un perete comun cu vecinul respectiv si daca imi cumpara casa, isi poate face o usa in peretele respectiv si intra dintr-o casa in cealalta.
Ca sa obtin semnaturile tuturor vecinilor pentru servitute ar fi imposibil. Este acasa doar vecinul care vrea sa cumpere casa mea, altul sta mai mult in Italia, iar cea care a fost executata silit (si executorul mi-a vandut numai casa fara cota parte din trotuar) este stabilita definitiv in Anglia de multi ani.
Care este cea mai rapida/ieftina cale de a putea vinde casa catre vecinul care vrea sa o cumpere?