avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal sau nu?

Buna ziua;
Am o proprietate pe care am dezmembrat-o in 4 loturi;
1). Trei loturi cu destinatie pentru construirea a 3 imobile.
2). un lot Cale de acces pentru cele 3 imobile la drumul public, adica, cote 1/3 aferent celor 3 loturi;
S-a construit 2 imobile si s-au comercializat (casa, curte si 1/3 din cota indiviza cale de acces).
Ultimul lot (din "fundatura" fata de drunul public )cu destinatie pentru constructie plus 1/3 din cota indiviza din calea de acces, s-a vandut fara constructie la un alt proprietar. Acesta mai cumpara inca o suprafata de la un vecin ce are corespondenta la drumul public la o alta strada, pe care il alipeste si apoi il dezmembreaza in 3 loturi unde costruieste 3 case pe care le comercilizeaza.

Problema spinoasa este calea de acces; cota ce ii revenea de 1/3 din aleea de acces o lotizeaza in mai multe fractiuni pe care o vinde cu aferenta la cele 3 imobile, si ultima fractiune o vinde la un alt vecin care nu are nici o tangenta cu primile 4 lotizari facut de autorul comun. Se poate constata ca din 3 coproprietari ai aleei de acces au aparut 6 coproprietari dintre care 4 la un loc au o cota de 1/3 din aleea de acces, adica cat reclamantul.
Mentionez ca toate operatiunile de dezmembrare a cotei indivize de 1/3 din calea de acces s-a facut fara consintamantul celorlalti coproprietari, deasemeni si vanzarea unei cote care un vecin care nu avea necesar un drept de servitute la drumul public.I ntrebarea se refera,
Era necesar consintamantul celorlalti coproprietari ai aleii de acces, privind trazactia catre vecinul care nu avea necesitatea unui drept de servitute?

Alte discuții în legătură

Poate fi lovit de "nulitate absoluta sau relativa", un astfel de contract vanzare - cumparare? Manole Dumitru Manole Dumitru Proprietarul unui fond funciar intravilan ce face mai multe operatiuni, adica; 1). Lotizeaza suprafata respectiva in 4 loturi. Trei loturi cu destinatie ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna "fortata," pe cote indivize de proprietate ? Manole Dumitru Manole Dumitru Un coproprietar, care detine 1/3 dintr-o alee de acces, Coproprietarul, cota sa poate sa o desmembreze fara a respecta unele conditii? (iesire din indiviziune, ... (vezi toată discuția)