avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie imobiliara

Buna ziua,
As avea o intrebare in ceea ce priveste executarea silita prin somatii imobiliare asupra unui imobil cu trei proprietari.Doar unul dintre ei nu si-a achitat restantele la doua credite de nevoi personale, iar acum este amenintat ca intreg imobilul va fi scos la licitatie. Este posibil acest lucru, daca ceilalti doi nu sunt de acord? Care sunt pasi ce trebuie urmati pentru a se evita scoaterea intregului imobil la licitatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anca_01980 , utilizator 13:20, 11 Iulie 2015
Este posibila scoaterea la licitatie a intregului imobil pentru acoperirea partii unui dintre ei. Ceilalti doi vor primi banii care reprezinta partea lor. Chiar daca se impotrivesc nu au ce sa faca. Pot face contestatie la executare ca sa mai lungeasca procedura.
Dacă ceilalți doi nu au legatura cu executarea, nu are cum, nu e legal ca și cotele lor sa fie scoase la licitație, ci doar cota debitorului, iar ceilalți o pot cumpăra la licitație, nu sunt obligati sa depună nici garanție.
Dacă nu se vinde cota parte din imobil, creditorul e nevoit sa ceara ieșirea din indiviziune fata de ceilalți doi, abia apoi, se poate scoate tot imobilul la licitație.
Nu se poate executa silit intreg imobilul, ci doar dupa partajare si atribuirea lui catre debitor
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,executare silita cota parte rizza rizza Buna ,mama fiind coimprumutat a unui credit de nevoi personale si neachitand ratele dupa ce a ramas fara serviciu a inceput executarea silita a cotei de 38% ... (vezi toată discuția)
Executarea silita fify1 fify1 Buna ziua, In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Executare silita coproprietate pt datoriile unui proprietar cristinadarasteanu cristinadarasteanu Buna ziua, Daca o proprietate este detinuta in indiviziune de 2 persoane iar una dintre ele are datorii mari catre stat (impozit pe venit), datorii care ... (vezi toată discuția)