avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ajutor,Executare Silita cota parte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ajutor,Executare Silita cota parte

Buna ,mama fiind coimprumutat a unui credit de nevoi personale si neachitand ratele dupa ce a ramas fara serviciu a inceput executarea silita a cotei de 38% obtinuta din mostenirea dupa decesu bunicii,vreau sa stiu daca se poate vinde imobilu sau doar cota parte a mamei,:( ...38% (nu sa scos din indiviziune adica nu se stie cine are ce si cum) ,am fost la un avocat si mia spus ca nu are cum sa puna intregul imobil in vazare ci cota parte a mamei si sa nu imi fac prea mari griji ca nu va cumpara nimeni 38% dintr-o casa veche si mica ,dupa cateva zile se duce si mama la un avocat cu toate actele plus o noua instiintare de la cartea funciara(nu stiu ce specifica in aceea instiintare ceva de sechestru nu am citito si nici primu avocat) , iar acel avocat ia spus ca va pune intreg imobilu in vanzare la un pret foarte mic . PROBLEMA PE CARE O AM E LEGATA DE BUNICU MEU CARE NU CRED CA AR REZISTA SA I SE VANDA CASA LA CARE A MUNCIT TOATA VIATA. astept un raspus cu nerabdare , vreau sa ma lamuresc pe toate forum-urile imi da impresia ca fiecare are varianta lui ,adica unii spun ca nu se poate vinde alti spun ca da. astept si indrumari
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:58, 12 August 2012
Numai cota parte a mamei se va scoate la licitate si exista doua variante.. va fi cumparata si noul proprietar va cere iesirea din indiviziune fata de coproprietar, fie nu va fi cumparata , creditorul fiind nevoit sa ceara iesirea din indiviziune.

Cand se va licita cota mamei, va fi invitat si bunicul sa participe, cota mamei poate fi cumparata si de cineva din familie.

Pana la licitatie, incercati sa ajungeti la intelegere cu creditorul pt a plati sumele datorate

deci in concluzie , casa nu va fii vanduta in nici un caz in intregime?!
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
rizza, utilizator
Cel putin in viitorul apropiat, nu.
imi cer scuze dar tot nu inteleg, va fi vandut sau nu imobilu in intregime? Nu inteleg ce a insemnat in viitoru apropiat nu !
Acum nu se poate scoate la licitatie decat cota mamei, apoi dupa o eventuala iesire din indiviziune ( ceruta de creditor sau de cel ce cumpara cota mamei) , se poate ajunge la vanzarea casei daca bunicul nu poate cumpara cota ce nu-i apartine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua. O doamna este executata silit de o banca.Doamna a facut recurs si este in proces cu banca respectiva.Doamna are in proprietate o casa impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara anca_01980 anca_01980 Buna ziua, As avea o intrebare in ceea ce priveste executarea silita prin somatii imobiliare asupra unui imobil cu trei proprietari.Doar unul dintre ei nu ... (vezi toată discuția)