avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita

Buna ziua,
In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat in judecata ca mostenitor al tatalui meu decedat. Mentionez ca nu am facut succesiunea iar ca mostenitori sunt mama mea, eu si fratele meu iar mostenirea este un imobil la tara.
Intrebarea mea este daca in urma acestui proces banca poate scoate la vanzare intreg imobilul sau doar partea mea? Banca poate vinde atat partea mamei mele cat si a fratelui meu pentru a recupera debitul?
Cel mai recent răspuns: fify1 , utilizator 10:41, 3 Aprilie 2013
Se vor putea executa silit doar bunurile ( respectiv cotele de proprietate ) aflate in proprietatea Dvs., avand in vedere calitatea Dvs. de fidejusor.
Ce legatura are tatal Dvs. decedat cu acest credit? A garantat si tatal Dvs. ( in viata la acel moment ), pentru respectivul credit?
nu a garantat nimeni altcineva. insa de la banca mi s-a comunicat ca in urma acestei succesiuni facuta la cererea bancii, ei pot scoate la vanzare intreg imobilul urmand ca sa opreasca doar valoarea mea. Asta nu inteleg exista vreo lege in acest sens? Ce inseamna ca o pot lasa pe mama fara casa, vinde banca tot si diferenta o da inapoi mamei si fratelui? mi se pare o aberatie...
Haideti sa clarificam situatia in care va aflati, pentru a va putea da un raspuns cat se poate de concret:
1. Aveti un dosar de executare silita judecatoreasca? Daca da, cand a inceput aceasta executare? Cand vi s-a comunicat prima somatie si de catre cine?
2. Cand a decedat tatal Dvs.?
3. Vi s-a emis de catre notar un certificat de calitate de mostenitor? La ce va referiti cand afirmati ca nu ati facut succesiunea?
4. La ultimul domiciliu al tatalui Dvs. s-a comunicat un act intitulat "Notificare colectiva mostenitori"? Daca da, de catre cine este emis acest act?
Multumesc pentru amabilitate.

1. in urma acestui credit neachitat integral am primit acum un an inceperea de catre un cabinet executor judecatoresc, am facut intelegere cu dansul urmand ca acea intelegere sa fie aprobata de banca. Banca nu a aprobat asa incat BANCA a depus in instanta ACTIUNE OBLICA.
2. Tatal meu a decedat in urma cu 3 ani.
3. La domiciliul tatalui meu, unde actualmente locuiesc impreuna cu mama mea, nu mi s-a comunicat nimic altceva decat instiintari pentru chemare la proces de catre tribunal, altceva nimic.

Cauza a fost suspendata pentru ca banca nu a depus notificarea de la notar, taxa de timbru parca...

Am fost chemat la banca de catre directoare si mi s-a spus ca e usor de facut rau si ca ei in urma acestui proces pe care cu siguranta il vor castiga vor scoate intreg imobilul la vanzare urmand sa opreasca doar valoarea partii ce mi se cuvine.
Doamna Doina,
debitorul este mostenitorul, nu defunctul.

Doar cota parte din imobil poate fi executata silit , nu intregul imobil. Exista posibilitatea sa se solicite partajul si atribuirea imobilului in patrimoniul debitorului, cu obligatia platii sultei fata de ceilalti mostenitori.

Cel de la banca v-a mintit, nu poate executa intreg imobilul, decat in urma unui partaj.

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme? fify1 fify1 Buna ziua, In 2013 am fost chemat in tribunal pentru o actiune oblica de partaj judiciar, ca administrator al propriei firme, intrata in faliment, si cu o ... (vezi toată discuția)
Succesiune modalitati de despagubire musca cornel musca cornel mama a decedat de un an jumate , tata traieste si eu locuiesc cu el ,nu am facut inca succesiunea mai am un frate cat are dreptul din apartamentul parintilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire problematica vladenache vladenache Buna ziua, Eu sunt abia trecut de varsta majoratului si exista un risc foarte mare ca intr-o perioada destul de apropiata sa fiu pus sub executare silita, ... (vezi toată discuția)