In 2013 am fost chemat in tribunal pentru o actiune oblica de partaj judiciar, ca administrator al propriei firme, intrata in faliment, si cu o datorie de 40000 lei la BT. La 1 an de zile instanta a dat sentinta constatand ca perimata cererea de chemare in judecata, deoarece banca trebuia sa depuna mai multe documente pe care nu le-a depus.
De atunci si pana in prezent, eu ca persoana, platesc executorului judecatoresc o suma lunara (mai mica decat cea stabilita cu banca prin acord, dar nu am de unde mai mult).
Intrebarea mea este: eu pot dezbate acum succesiunea dupa tatal meu renuntand la partea mea in favoarea mamei mele ? sau voi avea probleme? cineva... banca sau executorul se poate opune acestei succesiuni? Cand m-au chemat in judecata informatia ca tatal meu este mort si ca as fi mostenitorul unei parti din casa in care locuiam atunci, si acum, au optinut-o de la primarie, exista oare o notificare acolo prin care sa nu pot renunta la partea mea?
Partajul avea ca obiect imparteala acestei case intre dvs si mama ?
Banuiesc ca tatal dvs a decedat de ceva vreme asa ca nu mai puteti opta ( oricum sa renuntati nu era o optiune- creditorii o pot accepta in locul dvs), ce puteti face e partajul pe cale amiabila cu mama. Si acest act ar putea fi atacat de creditori.
Multumesc pentru raspunsuri, da partajul cerut de creditor era menit sa imparta casa intre mine, mama si fratele meu, cu scopul , cred, de a valorifica partea cuvenita mie. Asa cum am spus au facut o actiune oblica in instanta la care nu au depus tot ce trebuia, si instanta dupa un an a perimat cererea de chemare in judecata.
Eu acum daca fac partajul si cedez partea mea mamei mele, si fratele meu lafel, creditorul mai poate ataca acest act?
ce inseamna partaj pe cale amiabila? eu stiu ca partajul se face la notar... despre acest partaj este vorba?
am observat ca ati adus in discutie faptul ca tatal meu a decedat de ceva vreme, este asta o conditie? adica daca nu am facut partajul imediat dupa un timp se considera ca am acceptat sau am renuntat la partea mea???
Conteaza cand a decedat doar daca e vb de acceptare sau renuntare la succesiune. Dvs ati acceptat succesiunea tacit, nu puteti renunta la ea, iar de dezbatut succesiunea si face partajul, puteti face oricand. Puteti face partajul cu mama la notar , mama ia casa, iar dvs o sulta. Teoretic, creditorul poate cere in instanta revocarea acestui act. Nu stiu daca va cere si nu stiu daca va avea succes daca va cere.
Executarea silita
fify1
Buna ziua,
In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor
hr
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)