avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si un frate am renuntat la dreptul nostru in favoarea unui alt frate - la acea vreme am inteles ca se punea in discutie numai casa, dar dupa moartea mamei la succesiunea ce s-a realizat s-au inclus toate bunurile - casa si pamantul, iar repartizarea cotelor s-a facut conform primului certificat. Am semnat certificatul de mostenitor in acest fel, durerea pierderii ambilor parinti relativ repede unul dupa altul si buna credinta ne-a impiedecat sa vedem rezultatele viitoare. Acum am vrea pamantul sa fie impartit la 3, dar fratele in favoarea caruia am cedat nu este de acord.
Care ar fi caile de urmat daca totusi nu vrea sa mearga la notar sa facem intelegerea?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: hr , utilizator 14:47, 4 Mai 2012
sa intelegem ca ati acceptat succesiunea tatalui si a mamei sau ati renuntat la cea a tatalui ?
in aceasta situatie nu mai puteti face nimic, dar atentie dvs ati renuntat doar la mostenirea tatalui nu si a mamei (am inteles eu gresit?), astfel ca puteti sa partajati bunurile in ceea ce priveste succesiunea mamei Intr-adevar dvs si celalalt frate veti avea o cota-parte mai mica din teren si casa (fiecare parinte avand 1/2 din bunuri , iar daca mama a decedat ulterior tatalui si aceasta a acceptat mostenirea sotului atunci cota de impartit va fi de 3/4 din bunuri iintre cei trei farti )
va trebui sa dezbateti succseiunea in fata notarului si daca nu va intelegeti veti merge in instanta
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
Am renuntat la mostenirea dupa tata si avem cota parte dupa mama ( am facut dezbaterea si dupa mama, pe care am acceptat-o). Dar ce vrem acum este ca pamantul sa fie impartit in cote egale la toti 3 frati. Sa renuntam la cota din casa, ce ne-a revenit din partea mamei.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
hr, utilizator
deci ambele succesiuni au fost dezbatute si acum doriti iesirea din indiviziune/partajarea bunurlor ,

daca fratele este de accord sa va cedeze din partea sa de teren pentru ca astfel sa fie impartita in cote egale , in contraprestatia dvs de a renunta la cota parte din casa atunci puteti face partajul tot la notar, altfel va trebui sa va adresati instantei si sa ajungeti si aici la o intelegere de preferat amiabil daca nu pe baza unei expertize sa se propuna modalitatea de partajare a acestor bunuri, este destul de dificil in situatia in care fratele nu este de accord intrucat sunt foarte multe aspecte de verificat si discutat in amanunt
va sugerez sa va adresati unui avocat , mult succes


eu inteleg ca, in urma dezbaterii succesiunii dupa mama, ati renuntat (poate fara sa stiti) in favoarea aceluiasi frate, iar acum ati realizat greseala si ati dori ca pamantul sa fie impartit la 3. Spuneti-mi, va rog, daca am inteles eu bine.
nu , nu a renuntat la succesiunea mamei , doar la a tatalui, acum doreste partajarea terenul in 3 parti egale cu renuntarea lor la cota parte ce li se cuvine din casa

Alte discuții în legătură

Certificat de proprietate! buna ziua, tatal meu impreuna cu fratii ... Amalia222 Amalia222 Certificat de proprietate! Buna ziua, tatal meu impreuna cu fratii lui sunt mostenitorii bunicului meu, el era proprietarul unei case si a unei suprafete de ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoleta321 nicoleta321 Dupa decesul tatalui din 1977 cei 2 frati ai mei au cedat partea lor mie.Astfel am devenit mostenitorul cu acte in regula,eu si mama nostra.Dupa moartea mamei ... (vezi toată discuția)
Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)