avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de proprietate! Buna ziua, tatal meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de proprietate! Buna ziua, tatal meu impreuna cu fratii ...

Certificat de proprietate!
Buna ziua, tatal meu impreuna cu fratii lui sunt mostenitorii bunicului meu, el era proprietarul unei case si a unei suprafete de pamant extravilan, el a murit acum 30 de ani si nu a lasat pe nimeni mostenitor, el nu era casatorit legal cu bunica mea care a murit si ea in 2007, ei ( fratii) au dezbatut odata mostenirea in urma caruia urmau sa renunte la dreptul lor asupra casei in favoarea tatalui meu dar nu si la dreptul lor asupra terenului extravilan. Notarul care sa ocupat de caz a inteles ca ei renunta la dreptul asupra casei dar nu si a terenului pe care se afla casa, astfel incat a emis fiecaruia certificat de mostenitor in mod egal, ei au vorbit cu notarul si urmau sa revina asupra deciziei doar ca nu a mai existat o adoua intrunire astfel incat tatal meu nu are nici acum acte de proprietate pe casa. Interesul nostru este ca si atunci sa devina mostenitor unic doar pe casa si pe terenul pe care se afla casa iar din terenul extravilan sa ii revina doar parte lui de mostenire, ce ar trebui sa faca mai exact, mentionez ca sunt un numar marisor de frari printre care si decedati si unii dintrei ei nu vor mai vrea sa renunte la partea de mostenire fara sa ii se plateasca ceva, cu toate ca tatal meu sa ocupat in mod exclusiv de prorietate si de mama sa pana aceasata a decedat. Preusun ca uzucapiunea este exclusa.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:09, 3 Februarie 2021
Nu notarul a inteles gresit, ci tata si frații.
Renunțarea la o succesiune este indivizibilă.
Adică, daca se renunta, se renunta la absolut tot. Nu pot sa raman moștenitor pe bunul X, și să renunț doar la bunul Y.
Vorbim despre o masa succesorala, despre o universitate, o avere, cu tot ce conține ea.
Fie sunt moștenitor acceptant si dobândesc o cotă din tot, fie renunț la tot.
Asta este motivul pentru care la momentul când s-a dezbătut succesiunea, vazandu-i suciti si nehotarati, notarul i-a luat acceptati pe toti 3.
Pe principiul: "Eu va dau cota legală, nu va iau, după care va înțelegeți intre voi la partaj ".
Ar fi trebuit ca tata si frații să facă ulterior partajul și să își împartă efectiv bunurile.
Cum frații tatălui sunt decedați, moștenitorii lor trebuie să dezbată succesiunile și să incheiati partajul cu ei. Uzucapiune nu merge cand exista un act de proprietate, în speță un certificat de moștenitor.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ContSters492941 ContSters492941 Sunt domiciliat împreună cu familia personala +(tata mama si bunica) pe un teren de 2500m* ce se regăsește pe un titlu de proprietate împreună cu alte ... (vezi toată discuția)