avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Sunt domiciliat împreună cu familia personala +(tata mama si bunica) pe un teren de 2500m* ce se regăsește pe un titlu de proprietate împreună cu alte terenuri extravilane și moștenitorii sunt bunica + doi frați decedați. La casa de pe teren are act propietate tatal meu care are rol la primărie din '84 si bunica pe alte anexe . Eu în 2013 am construit fara autorizație o casă în curte de 100m*cu aprobarea lor în care locuiesc cu familia. Cum pot intra in legalitate cu construcția ajutat chiar de bunica și tatăl meu?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:14, 10 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rând trebuie să obțineți acte de proprietate pe teren.
Adică...În baza acelui titlu de proprietate, bunica și moștenitorii fraților decedați trebuie să încheie un act de partaj voluntar, prin care să își ia fiecare terenurile pe care le poseda.
Pentru asta, moștenitorii fraților bunicii trebuie să își dezbată succesiunea după părintele lor (pe cota de 1/3 din tot ce e pe titlu)
După ce obțin un certificat de moștenitor, pot încheia partajul cu bunica la notar.
Sau....Dacă nu puteti da de ei, partajul se va face doar pe cale judecătorească.
Apoi, după ce bunica obtine hotărârea judecătorească de partaj, prin care i se atribuie în lot terenul pe care se află casa.
În al doilea rând, trebuie să luați legătura cu un inginer de cadastru și să intocmiti documentația cadastrala. În baza acesteia și a hotărârii judecătorești, se va intabulat dreptul de proprietate al bunicii, la Cartea Funciară.
Mai departe...depinde ce doriti dvs.
Va intereseaza tot (terenul intreg+ casa tatalui+ anexele bunicii+ casa dvs) sau numai casa dvs si terenul aferent?
Dacă vi se pare complicat, e rezultatul unei situații care durează de ani întregi în care s-a stat asa. Iar daca bunica moare intre timp, va fi încă o succesiune de dezbătut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate teren agricol dany2605 dany2605 Buna seara. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. familia mea are in propietate o suprafata de 16 ha teren agricol. acesta este pe numele buniciilor care ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune dupa 10 ani de la decesul mamei Elena 47 Elena 47 buna ziua , fiti asa amabili si ajutati-ma cu un raspuns . mama decedata in 2006 , tatal decedat in 2015. Am un titlu de proprietate asupra bunurilor detinute ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa bunica cu partaj voluntar, fara succesiune Manu111 Manu111 Buna ziua, Am o problema mai delicata,cred.Este vorba despre o casa,mostenire de la bunica mea,care a decedat in 1986. Bunica a avut 2 copii(mama mea si ... (vezi toată discuția)