avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune dupa 10 ani de la decesul mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune dupa 10 ani de la decesul mamei

buna ziua , fiti asa amabili si ajutati-ma cu un raspuns . mama decedata in 2006 , tatal decedat in 2015. Am un titlu de proprietate asupra bunurilor detinute de mama in comun cu inca 2 frati , si ei decedati , mai exact o suprafata de teren arabil extravilan .Eu , impreuna cu cele 2 surori putem deschide succesiunea pentru dreptul de mostenire a acestui teren , fara a fi necesar sa se prezinte la notar si mostenitorii celor 2 frati ,decedati ,ai mamei ? Specific ca in titlul de proprietate asupra terenului sunt trecuti mama mea impreuna cu cei doi frati , toti decedati .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:10, 25 Aprilie 2017
Buna ziua,

Puteti demara si acum succesiunea la notar. Insa trebuie sa fie chemati toti mostenitorii la succesiune (inclusiv mostenitorii dupa cei doi frati).
Buna ziua,
La notar sunt citati TOTI mostenitorii. Daca nu se prezinte este alta poveste. Poate sa fie invocat, in cazul dumneavoastra, art. 700 C.Civ.Vechi privind neacceptarea in termen legal.
Ce procedura urmeaza daca nu se prezinta toti mostenitorii ?
Ce treaba au fratii mamei la succesiunea mamei? Ca inteleg ca aceea doriti sa o dezbateti ... La succesiunea mamei veniti dvs. si frati/surori daca veti (descendentii) si sotul supravietuitor, adica tata. Dvs. dezbateti succesiunea pe 1/3 din teren, cat se cuvine mamei. Apoi dezbateti succesiunea dupa tata si ramaneti dvs. (si fratii/surorile, daca aveti) mostenitor pe acea 1/3. Mai departe nu stiu ce vreti sa faceti asa ca ... astept detalii
Nu e nevoie sa se prezinte mostenitorii fratilor mamei.
Insa tineti cont ca ceea ce se va dezbate este cota de 1/3 a mamei, din acele terenuri.
Veriii dvs vor trebui la randul lor sa dezbata succesiunile dupa parintii lor.
Dupa ce se dezbat cele 3 mosteniri (ale mamei si celor 2 frati), sunteti cu totii proprietari in indiviziune, astfel incat dupa intocmirea documentatiei cadastrale va trebui sa incheiati un act de partaj voluntar in care fiecare sa isi ia in proprietate cate un lot din teren, care si cum conveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa tata? buna ziua, tatal meu a decedat in mai ... cristika cristika Succesiunea dupa tata? Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate pe casa ghiocelioana ghiocelioana Bună seara! Prin certificat de moştenitor, tata (defunctul), lasă ca moştenire (soţiei şi fiicei) 1/2 dintr-o casă, construită în timpul ... (vezi toată discuția)