avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate DanHirjoaba

Activitate DanHirjoaba

Discuție Proces Euroins
Dupa un an jumate de la data producerii accidentului si un an de la primul termen in sfarsit s-a dat o hotarare:
Solutie: Admite în parte cererea. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 17.205,78 lei reprezentând despăgubiri. Respinge capătul de cerere privind penalităţile de întârziere, ca neîntemeiat. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 3.448,34 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 24.01.2011.

Suma de 17.205,78 lei reprezinta despagubirile pentru masina ( seat ibiza 2006) care au fost stabilite la data de 25.12.2009 cheltuielile de judecata in valoare de de 3.448,34 lei sunt ok chiar daca am cheltuit ceva mai mult. Intrebarea mea pentru cei ce ma pot ajuta este... dece dupa un an jumatate nu mi s-au acordat penalitatile de 0,1%/zi conform CSA si de cand curg aceste penalitati?
- de la data cand suma a ramas scadenta
- de la data formularii cererii de chemare in judecata
- de la data cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila

Am investit cu formula executorie hotararea din 24.01.2011 si as vrea sa pun poprire pentru a recupera dezdaunarea, dar daca depun recurs in termenul legal de 15 zile pentru penalitatiile neacordate mai pot executa celelalte doua capete de cerere? sau trebuie sa astept terminarea recursului care poate dura si el un an si apoi pot depune? Va multumesc