avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Proces Euroins
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Proces Euroins

Dupa un an jumate de la data producerii accidentului si un an de la primul termen in sfarsit s-a dat o hotarare:
Solutie: Admite în parte cererea. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 17.205,78 lei reprezentând despăgubiri. Respinge capătul de cerere privind penalităţile de întârziere, ca neîntemeiat. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 3.448,34 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 24.01.2011.

Suma de 17.205,78 lei reprezinta despagubirile pentru masina ( seat ibiza 2006) care au fost stabilite la data de 25.12.2009 cheltuielile de judecata in valoare de de 3.448,34 lei sunt ok chiar daca am cheltuit ceva mai mult. Intrebarea mea pentru cei ce ma pot ajuta este... dece dupa un an jumatate nu mi s-au acordat penalitatile de 0,1%/zi conform CSA si de cand curg aceste penalitati?
- de la data cand suma a ramas scadenta
- de la data formularii cererii de chemare in judecata
- de la data cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila

Am investit cu formula executorie hotararea din 24.01.2011 si as vrea sa pun poprire pentru a recupera dezdaunarea, dar daca depun recurs in termenul legal de 15 zile pentru penalitatiile neacordate mai pot executa celelalte doua capete de cerere? sau trebuie sa astept terminarea recursului care poate dura si el un an si apoi pot depune? Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
DanHirjoaba, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 11:21, 7 Aprilie 2011
Felicitari pentru reusita, chiar daca este una partiala.
Sincer, nu inteleg de ce a respins Instanta acele penalitati pe care le-ati cerut.
Momentan ma aflu la a 4 -lea termen de judecata si printre altele am cerut si eu penalitatile prevazute de catre normele CSA.

" Art. 36. - (1) Despăgubirea se efectuează de către asigurătorul RCA în maximum 15 zile de la data la care asigurătorul a definitivat investigația necesară evaluării sumei pe care este obligat să o plătească sau de la data la care asigurătorul a primit o hotărâre judecătorească definitivă cu privire la suma de despăgubire pe care este obligat să o plătească.
Art. 37. - Dacă asigurătorul RCA nu își îndeplinește obligațiile în termenul prevăzut la art. 36 sau și le îndeplinește defectuos, inclusiv dacă diminuează nejustificat despăgubirea, la suma de despăgubire cuvenită, care se plătește de asigurător, se aplică o penalizare de 0,1%, calculată pentru fiecare zi de întârziere. "

In mod normal, asiguratorul are 90 de zile la dispozitie pentru rezolvarea dosarului de dauna, dupa terminarea celor 90 de zile, daca asiguratorul nu a facut nici un fel de plata, in mod normal trebuie sa curga penalitatile.

In cazul meu, asiguratorul, prin intampinarea depusa la Instanta, a cerut sa-mi fie refuzate penalitatile pe motivul ca cele 90 zile trebuie sa treaca de la data depunerii ultimii cereri de despagubire, cu toate ca normele CSA prevad altceva.

Dupa parerea mea penalitatile curg dupa 15 zile de la data la care ati depus la dosar cererea de despagubire a dosarului. In mod normal se acorda si aceste penalitati dar la dv nu inteleg ce s-a intamplat. In ce priveste ultima intrebare, nu cred ca recursul anuleaza celelalte capete de cerere. Iar recursul nu trebuie sa mai dureze atat. Este doar parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dauna totala rca cristianvasile cristianvasile buna ziua! va deranjez si eu co o problema. am fost implicat intr-un accident rutier , eu nefiind vinovat. in urma acestui accident cei de la asigurari (bcr) ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform normelor csa dextar dextar Salutare tuturor masina unui prieten a fost implicat intr-un eveniment rutier in urma cu 1 an si ceva, cei de la firma de asigurari [EDITAT] au refuzat sa il ... (vezi toată discuția)
Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)