avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate zoia2011

Activitate zoia2011

Am cumparat un apartament cu 2 camere la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti care se afla un curs de construire. Dupa ce m-am mutat am inceput sa am probleme cu infiltratiile apei de ploaie din acoperis, probleme cu care s-au confruntat toti proprietarii de la ultimul etaj.

Desi am facut numeroase sesizari constructorului, acesta nu a luat nicio masura de remediere a situatiei pe termen lung, asa incat ne vedem in acest moment nevoiti sa suportam pe cheltuiala noastra (a proprietarilor de la ultimul etaj) refacerea totala a acoperisului. Proprietarii de la celelalte etaje nu sunt de acord sa contribuie financiar la aceasta lucrare.

Cu aceasta ocazie, daca tot investim bani intr-o asemenea lucrare, am dori sa transformam acoperisul in mansarda la care sa avem acces printr-o scara interioara si in felul acesta sa ne marim suprafata utila a apartamentului.

Inainte de a face acest lucru vrem sa stim daca din punct de vedere juridic putem face acest lucru si daca vom fi proprietari legali pe noul spatiu rezultat la mansarda blocului. Mentionez faptul ca in autorizatia pe baza careia a fost construit blocul podul figura ca fiind ”sarpanta necirculabila”.