Buna ziua,
Am de gand sa deschid o S.C. in care sunt unic asociat, insa din lipsa unor anumite resurse am apelat la o persoana apropiata care s-a oferit sa ma ajute fara sa-mi devina asociat, pentru ca nu doreste acest lucru. In schimb doreste sa facem un act la notar prin care este stipulat ca ii revine un anumit procentaj din prifit la o anumita perioada de timp sau dupa o anumita perioada de timp.
Ma puteti ajuta cu informatii in acest caz, ce ar insemna acest lucru pe viitor, care sunt pericolele sau ce clauze ar trebuii sa specific eu in acel document,etc ?
Va multumesc anticipat !
Buna Ziua,
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.
Problema suna in felul urmator si va rog sa ma ajutati.Tatal meu detine un apartament.In urma cu cativa ani acesta a facut un contract de telefonie fixa.Intre timp s-a imbolnavit,ne mai putand sa plateasca abonamentul lunar a reziliat acest contract cu aproape un an inaintea termenului.Cei de la compania respectiva au apelat la o firma de recuperare creante.Am sunat intre timp la aceasta firma si mi-au spus ca cei de la compania de telefonie au retras dosarul.Intre timp au mai aparut inca doua hartii una de la fisc in care am aflat ca tata a avut o firma in 2002 si nu si-a platit impozitul(nu stiu care) care intre timp a ajuns la suma de 6500 ron si una de la furnizorul de energie electrica cum ca are facturi restante de 2 ani.Precizez ca tatal meu s-a mutat de la adresa respectiva fiind internat.Se poate executa silit imobilul respectiv ptr.recuperarea datoriilor si daca da,care dintre cele 3 firme are prioritate?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,imi cer scuze daca nu am intrat tocmai unde trebuia in legatura cu forumul.
Problema este intre mine,prietena mea si parintii acesteia.Precizez ca suntem majori 22 respectiv 23 de ani.Suntem de 5 ani impreuna dar parintii iei nu ma vor pe mine si de aceea am refuzat sa le spunem.Ne cunoastem bine pentru ca suntem vecini de bloc.Ei stau intr-o localitate iar noi suntem studenti intr-un oras mai mare,la 300 km departare acum.Dupa 2 ani am decis sa le spunem adevarul,am vorbit chiar eu cu tatal iei.In prima faza nu s-a ajuns la nici o intelegere,decat la simplu fapt ca au amenintat sa se omoara daca nu ne despartim.Prietena mea chiar a crezut si am decis sa le spunem ca ne despartim doar sa nu faca vreo prostie.Dupa 4 ani stiam ca tot nu ma vor dar nu mai puteam sa stam ascunsi ,sa nu ne vada nimeni,la urma urmei trebuie sa ne facem si noi o viata,am decis sa recunoastem toata povestea.Problema sa agravat pentru ca avem 2 saptamani in care parintii iei in special tatal,isi doreste cu adevarat sa ne omoare daca nu el, pune pe altcineva,ne ameninta foarte rau fara sa punem injuraturile si blestemele,ne promis ca atat cat el va trai va incerca sa scape de noi.Au sunat toate neamurile si ni i-au pus in cap sa ne desparta,au fost la biserici sa faca blesteme .Cand eu l-am intrebat daca este constient de ceea ce spune ca vrea sa-si omoare propriul copil si va avea loc o inmormantare in familie,el mi-a raspuns ca vor avea loc doua inmormantari si in familia mea si in a lui,dupa aceasta a incercat sa isi ia viata el.Sunt aduse cuvinte foarte grele si toate sunt inregistrate pe telefon ca proba.Toti care le-au auzit ne-au sfatuit sa merge cat mai repede la politie sa depunem plangere.In aceasta seara cand ne-a anuntat ca vine la noi si suntem morti dupa care se omoara si el am decis sa apelez la dvs.
Ce putem sa facem,va rog mult sa-mi dati un sfat.Vrem sa plecam sa ne ascundem 1 saptamana undeva dar ne pierdem locurile de munca,chiar nu stim ce sa facem,va rog sa ne dati un sfat in legatura cu llegea,cum poate fi aplicata in acest caz.