Multumesc mult pentru raspuns. Reprezentantii societatii de asigurari nu au dat nici un raspuns, ca sa folosesc o expresie neeleganta "s-au fofilat". Incercarile mele repetate de a-i contacta au esuat lamentabil primind din partea secretarelor fel de fel de motive (internari in spital, concediu etc.) Mai specific ca suma din deviz era mai mare decat fransiza dar mai mica decat suma ratelor platite de mine, iar alte evenimente nu am mai avut. Dupa ce am trimis chemarea la cociliere am primit un raspuns scris prin care mi se comunica ca sunt de acord cu rezilierea contractului (...?! insa eu cerusem "anularea" ceea ce inseamna si inapoierea ratelor platite) si ca urmare m-am adresat instantei pe motiv de incalcare a art. 75,77-84 din Legea 296/2004 republicata in 2008 (Codul Consumatorului). Va rog, daca se poate, sa imi indicati ce art. din Codul Civil mai pot invoca. M-am adresat unui avocat care nu mi-a dat un raspuns clar, spunand ca poate gasesc cai de cociliere insa deja incercasem concilierea si nu a mers (poate ca este avocatul partii adverse...?).Va rog sa imi spuneti daca se poate invoca anularea politei in cazul in care perioada de asigurare specificata pe polita este de "12 luni de la 31.07.2010 pana la 30.07.2010" (nu este o greseala - polita a expirat cu o zi inainte de incheierea ei....asa apare pe polita.
Care este baza legala conform careia se poate cere de catre asigurat anularea unei polite full casco, dupa ce s-a trimis notificare societatii de asigurari, iar aceasta nu a binevoit sa raspunda. Specific ca a avut loc un accident, s-a facut constatarea si am fost indrumata spre un service agreat. Service-ul a facut si el constatarea si a trimis devizul la societatea de asigurari. Reprezentantul societatii de asigurari a comunicat celor de la service ca nu onoreaza plata devizului. Mie nu mi-a fost comunicat nimic si, mai mult incercarile mele de a lua legatura cu un reprezentant al asiguratorului cu putere de decizie au esuat. Dupa mai bine de o luna de la eveniment si la 3 zile de la trimiterea notificarii am fost instiintata printr-o scrisoare ca sunt de acord cu rezilierea contractului, dar eu am cerut anulare cu returnarea sumei platite la zi respectiv 1800 lei. Specific ca am platit la timp ratele si cred ca nu au dat nici un raspuns, asteptand ca eu sa nu mai platesc astfel incat puteau sa rezilieze contractul pentru neplata. Va multumesc