avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate marasa

Activitate marasa

Răspuns la discuția minor
Inteleg ca solutia ar fi sa ceara vizita doar in prezenta mamei sau la domiciliul ei, ramane sa se si aprobe. Dovada ar fi plangerea la politia care arata ca amanta are ceva cu mama, dar nu stiu daca se ia in considerare. Copilul a fost la psiholog la gradinita, care i-a spus mamei ca, el simte nevoia unei prezente masculine, dar nu neaparat a tatalui. Ancheta sociala se face la fiecare caz de incredintare, sau doar cand parintii nu se inteleg?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cred ca am inteles care ar fi solutia. S-a incercat de multe ori intelegerea amiabila cu tatal, dar a functionat pe termen scurt. Tatal promite, dar nu se tine de cuvand, iar amanta este probabil geloasa (este singura explicatie logica pentru gestul ei) pe timpul petrecut cu copilul la mama lui.
Problema e ca tatal ameninta si nu sti la ce sa te astepti.
Eu nu sunt niciuna dintre parti, dar nu mi se pare corect ca o persoana care nu a fost prezenta intr-o casatorie, nici ca tata nici ca sot, sa vina acum sa ceara drepturi. Unde a fost cand a avut?
Sotia nu vrea sa ii interzica sotului sa-si vada copilul sau sa il ia cu el, nu vrea doar sa fie in preajma acelei persoane. Probabil ca va urma un proces urat, dar vroiam sa stiu daca ea poate cere atunci cand se stabileste programul de vizita, ca amanta sa nu fie prezenta cand copilul merge la tata. Sa inteleg ca e complicat avand in vedere ca ei locuiesc impreuna, dar totusi cum se poate dovedi ca are o influenta negativa asupra copilului.
S-a inteles gresit. Mama nu are nimic impotriva amantei, nu au discutat niciodata, nu a jignit-o in nici un fel, s-a impacat cu gandul ca nu va mai fi nimic intre ea si sot si nici nu mai vrea. Vrea doar sa isi creasca copilul in liniste si nu i-a ingradit tatalui drepturile, a pus doar o conditie si asta in urma gestului amantei care este clar ca are ceva cu sotia. Repet, sotia nu i s-a adresat niciodata in nici un fel. Stiu ca e greu de crezut, dar ar fi prea mult de scris.
Daca acesta persoana incearca sa o discrediteze pe mama in fata copilului, de ce nu poate fi tinuta departe de el?
Si daca tatal i-a copilul cu forta, ce e de facut?
Discuție minor
Parintii unui copil de 5 ani sunt separati (dar nu divortati), tatalui i s-a pemis sa vina sa isi vada copilul oricand si recent sa il ia si in weekend, dar cu conditia ca amanta (cu care acum locuieste impreuna in vechiul lor domiciliu) sa nu fie in preajma. Conditie pe care nu a respectat-o. Amanta a recurs la unele gesturi de neinteles avand in vedere ca nu i s-a adresat nici un cavant (stiu ca e greu de crezut) si a fost reclamata la politie de catre sotie. Mama nu doreste influenta acestei persoane asupra copilului, drept pentru care i-a spus tatalui ca nu il va mai da la el. Tatal ameninta si dupa modelul din presa, e de asteptat la orice.
Poate mama sa ceara si legal ca amanta sa nu stea in preajma copilului? Daca ajunge si el sa ceara decaderea din drepturi ale mamei, il poate da lui pana la finalizarea procesului? Motive nu are, dar ar face orice sa se razbune. Nu stiu cata importanta are, dar mai are un copil dintr-o casatorie anterioara, de a carui soarta nu il intereseaza.