avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate ernut

Activitate ernut

lndines a scris:

Daca drumul acela a fost drum comunal, nu puteti formula dvs plangerea, pentru ca nu sunteti proprietar ci doar beneficiar. Eventual depuneti o actiune in instanta pentru servitute trecere, daca nu mai aveti o alta cale de acces si numai daca terenul dvs este in loc infundat.

Deci, drumul acela NU A FOST ci ESTE un drum public cadastrat, un drum de utilitate publica in administrarea primariei.
Ca orice bun public al unei localitati cred ca si acest drum trebuie sa fie intretinut in stare de folosinta pentru ca oricare membru al comunitatii ( si nu numai) sa bebeficieze de el ca dealtfel de orice strada din Bucuresti spre exemplu.
In acest caz NICI PRIMARIA nu este proprietara a acestui drum !!!
Drumul este PUBLIC deci este proprietate publica si de utilitate publica.
In acest caz responsabilul principal pentru limitarea sau ingradirea dreptului de liber acces la proprietatea mea pe acea cale este PRIMARIA in calitatea sa de administrator al acelui drum, impreuna cu persoana(persoanele) care cu buna stiinta DISTRUG acel drum si il OCUPA ABUZIV in interes propriu.
Asta este situatia.

Deci, va rog un sfat sincer de ajutor.
Formulez plangere prealabila de tulburare de posesie impotriva amandurora (primarie plus ocupantii abuzivi) ?.
Probabil ca nu m-am exprimat indeajuns de clar.
Drumul de care vorbesc ESTE un drum CADASTRAT - proprietate publica.
In cadastrul meu, pe o latura a terenului, este inscris acest drum.
Drumul este cadastrat in intregime.
Nu a fost si nu este revendicat de nimeni, nu face obiectul niciunui litigiu.
Pur si simplu este un drum ca orice drum pe care sunt amplasate de o parte si de alta proprietati, un drum public.
Inteleg ca ocuparea abuziva sau distrugerea unui bun proprietate publica este infractiune.
Deasemenea si folosirea in interes propriu fara drept a unui bun public este infractiune.
Asatfel, prin distrugerea unui drum se ingradeste dreptul de acces la una sau mai multe proprietati.
In acest caz, cand primaria a fost sesizata insa nu restabileste functionalitatea acelui drum public ci cauta numai sa se eschiveze cum sa procedam ?
Cum sa cer un drept de servitute cand in actele comunitatii esista un drum public cadastrat, drum pe care insa primaria l-a lasat (fie cu stiinta fie din neglijenta) in folosinta abuziva si ilegala a unor persoane ?
Despre un asemenea drum vorbesc.
Deci, CUM TREBUIE SA PROCEDEZ ?
Nu este vorba despre tulburare de posesie prin ingradirea dreptului de acces la proprietaea mea pe o cale de acces cadastrata ?
de ce nu pot sa formulez eu plangere ptr ca ma afecteaza in mod direct acesta figurand in cadastrul meu ca granita.. iar actiune ptr servitute de trecere iarasi nu inteleg ce ar tb sa formulez deoarece eu am cumparat terenul in virtutea faptului ca era intravilan .. exista si o hotatare definitiva prin care terenul este intravilan din cauza acestui drum... disparitia acestui drum rezulta in trecerea acestuia in extravilan, ceea ce mi.ar produce o dauna consistenta scazandu-i valoare cu jumatate, intravilanul in zona avand un pret de 13+ euro/mp in timp ce extravilanul ar avea un pret de 5-6 euro. Drumul nu este comunal, este un drum de exploatatie care figureaza in toate actele primariei si mi se pare ca si in cele judetene. Primaria a fost sesizata, a venit primarul si a spus ca vorbeste el cu cei care au facut tb asta doar sa nu fac nimic... iar acesta n-a facut nimic...
Buna ziua. Am o intrbare legata de posibilitatea apararii dreptului de propietate sau a accesului la acesta. Situatia este urmatoarea... proprietar pe un teren intravilan de 4500mp, lungime destul de mare in jur de 180+ metri intr-o localitate din vecinatatea Bucurestiului. Cand s-a facut cadastru, datorita lungimii terenului acesta teoretic ar fi trebuit sa fie incadrat in extravilan construibil dar a fost incadrat in intravilan deoarece avea la momentul cadastrarii acestuia un drum de acces, un drum de exploatare care apare si in harta localitatii de la primarie. Astazi drumul acela de acces a fost arat de catre un vecin, iar spre stupoarea mea am aflat ca toti vecinii au arat acel drum de exploatare, iar primaria nu face nimic cu toate insistentele. Politia a fost chemata sa constate distrugerea drumului de exploatatie care este incadrat ca fiind bun din domeniul public, apelata prin cadru 112 datorita faptului ca ei au telefonul nefunctional. Politistul care a sosit la fata locului a spus ca aceasta nu este o urgenta, in fine daca dansul considera ca distrugerea de bunuri publice nu este o urgenta...
Problema se ridica la incadrarea actiunii ce tb intentata, poate fi ea incadraca ca fiind distrugere calificata deoarece e o valoare f mare fiind vb de un drum totusi, si sa fie si tulburare de posesie deoarece datorita disparitiei acelui drum eu nu mai am acces la partea din spate a terenului iar acest lucru fiind temeiul incadrarii in cadastru ca teren intravilan, disparitia drumului diminuandu-mi substantial propietatea terenului si posibil ajungand pana la schimbarea incadrarii acestuia dpdv al calitatii. Deci pot merge cu plangere penala de tulburare de posesie + distrugere? daca nu, v-as ruga sa imi spuneti unde gresesc. Va multumesc.
nu sunt chiar asa de incepator ca sa nu stiu ce reprezinta un contract totusi ... intrebarea era care este termenul legal in care eu tb sa iau la cunostinta de faptul ca ei urmeaza sa sisteze furnizarea, pentru ca am gasit o groaza de contracte-cadru , modificate si schimbate si apoi iar modificate , in care termenul in care ei tb sa ma anunte este ba de 3 zile, ba de 5 zile etc. Iar alt lucru, nu se mentioneaza daca aceste zile sunt lucratoare sau calendaristice. Logica elementara imi spune ca ar trebui sa fie lucratoare ptr ca altfel ar fi inutila somatie cu 3 zile inainte deoarece poate foarte bine sa fie emisa vineri si datorita rapiditatii postei romane sa ajunga chiar dupa ce acestia vin sa sisteze furnizarea... Apreciez mult ajutorul, mai ales in ce consta propunerea de esalonare. Am incercat sa fac acest lucru la registratura de la Urziceni dar o ruda apropiata este in relatii tensionate cu respectivul "tovaras" si are o maniera foarte "obiectiva" de a privi lucrurile cand vine vb despre mine. Aici nu este vorba de lipsa de buna credinta nefiind prima oara cand fac o esalonare dat fiind faptul ca intr.o localiate unde exista multe alte persoane care consuma cu dif aparate extrem de multa lumina si ajung sa plateasca in jur de 300 - 400 Lei la factura, eu ajung sa platesc dublu fata de ei, dar nu asta e problema, ci faptul ca eu chiar dau dobada de buna credinta, deoarece consider ca daca nu as fi vrut sa platesc sub nici o manieara sau as fi urmarit alte scopuri atunci ar fi fost vorba de rea credinta. Chiar am achitat o suma de bani inainte cand am fost la registratura, si dupa cateva zile am primit refuzul esalonarii si alta somatie, lucru care mi se pare putin lipsit de respect fata de un consumator... Acestia au o lege sau un regulament, macar internt, de care tb sa tina cand vine vorba de aprobarea sau respingerea cererii de esalonare ? Multumesc anticipat.
Salutare, as vrea sa stiu si eu care este termenul legal de preaviz pentru sistare a furnizarii energiei electrice, daca acest termen incepe sa curga de al data instiintarii sau de la data emiterii deoarece de ceva vreme primesc preavize de genul acesta cu 2 maxim 3 zile inainte ca cei de la ENEL sa vina si sa imi sisteze energia electrica. Nu mi se pare legal si moral ca un preaviz sa fie emis cum am primit eu .. anume intr-o zi de Luni, aceasta fiind emisa Vineri, mai pe scurt cu 3 zile inainte, dintre care 2 sunt nelucratoare. Am nevoie de ajutor in domeniu, sunt student la drept, urmeaza sa mi dau licenta dar aparent nu sunt pregatit pentru a-mi da seama de legile pe care ar trebui sa le caut. As vrea sa le intentez o actiune in justitie pentru abuzurile pe care le fac, dar si mai important urmeaza sa mi opreasca lumina pe data de 13, eu facand cerere de esalonare in Bucuresti si primind raspuns de la centrul Enel din Urziceni ... lucru iar ciudat, raspunsul venind in aceeasi zi cu preavizul de oprire. Multumesc anticipat.