avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT : Probleme cu Enel in legatura cu termenul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT : Probleme cu Enel in legatura cu termenul de preaviz si altele, urmeaza sistarea furnizarii de energie electrica

Salutare, as vrea sa stiu si eu care este termenul legal de preaviz pentru sistare a furnizarii energiei electrice, daca acest termen incepe sa curga de al data instiintarii sau de la data emiterii deoarece de ceva vreme primesc preavize de genul acesta cu 2 maxim 3 zile inainte ca cei de la ENEL sa vina si sa imi sisteze energia electrica. Nu mi se pare legal si moral ca un preaviz sa fie emis cum am primit eu .. anume intr-o zi de Luni, aceasta fiind emisa Vineri, mai pe scurt cu 3 zile inainte, dintre care 2 sunt nelucratoare. Am nevoie de ajutor in domeniu, sunt student la drept, urmeaza sa mi dau licenta dar aparent nu sunt pregatit pentru a-mi da seama de legile pe care ar trebui sa le caut. As vrea sa le intentez o actiune in justitie pentru abuzurile pe care le fac, dar si mai important urmeaza sa mi opreasca lumina pe data de 13, eu facand cerere de esalonare in Bucuresti si primind raspuns de la centrul Enel din Urziceni ... lucru iar ciudat, raspunsul venind in aceeasi zi cu preavizul de oprire. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ernut , utilizator 11:34, 12 Aprilie 2011
D-le student, abuz ar fi fost daca ENEL ar fi taiat curentul fara sa va fi somat, chiar cu 1 zi inainte-acasta s-ar fi numit abuz de drept.Dar cum ei v-au somat cu 3 zile inainte, acesta nu mai este abuz ci este dreptul lor conform contractului incheiat cu d-voastra.Un contract este lege intre parti.
In legatura cu abuz de drept , un exemplu sugestiv pe care il poti gasi in cartile de drept-pe domeniul public exista un butic si vine primaria intr-o zi si-l darama, fara nici o somatie.Acest lucru este considerat "abuz de drept al dreptului de proprietate" care produce si prejudiciu-deoarece buticarul care a ridicat pe domeniul public(desi este in culpa) daca ar fi fost somat, si-ar fi ridicat cu grije marfa, deci nu ar fi suferit sau in mai mica masura, un prejudiciu.
Revin la intrebarea initiala-poti merge la sediul Enel, aratand situatia de student, bla, bla,bla, si cerand din nou reesalonarea-platind macar pentru luna aceasta lumina(dovada bunei credinte pe care o ai).Cererea se da la registratura, si dupa o audienta cu tov. care este mai mare la dediul respectiv, deci care poate sa ia masuri, concret.
Succesuri!!!!!!!!
ar trebui sa platiti, altfel odata ce va sisteaza furnizarea , daca mai vreti "curent", veti plati si redeschiderea si toata restanta cu penalizari cu tot.
in instanta nu aveti vreo sansa
nu sunt chiar asa de incepator ca sa nu stiu ce reprezinta un contract totusi ... intrebarea era care este termenul legal in care eu tb sa iau la cunostinta de faptul ca ei urmeaza sa sisteze furnizarea, pentru ca am gasit o groaza de contracte-cadru , modificate si schimbate si apoi iar modificate , in care termenul in care ei tb sa ma anunte este ba de 3 zile, ba de 5 zile etc. Iar alt lucru, nu se mentioneaza daca aceste zile sunt lucratoare sau calendaristice. Logica elementara imi spune ca ar trebui sa fie lucratoare ptr ca altfel ar fi inutila somatie cu 3 zile inainte deoarece poate foarte bine sa fie emisa vineri si datorita rapiditatii postei romane sa ajunga chiar dupa ce acestia vin sa sisteze furnizarea... Apreciez mult ajutorul, mai ales in ce consta propunerea de esalonare. Am incercat sa fac acest lucru la registratura de la Urziceni dar o ruda apropiata este in relatii tensionate cu respectivul "tovaras" si are o maniera foarte "obiectiva" de a privi lucrurile cand vine vb despre mine. Aici nu este vorba de lipsa de buna credinta nefiind prima oara cand fac o esalonare dat fiind faptul ca intr.o localiate unde exista multe alte persoane care consuma cu dif aparate extrem de multa lumina si ajung sa plateasca in jur de 300 - 400 Lei la factura, eu ajung sa platesc dublu fata de ei, dar nu asta e problema, ci faptul ca eu chiar dau dobada de buna credinta, deoarece consider ca daca nu as fi vrut sa platesc sub nici o manieara sau as fi urmarit alte scopuri atunci ar fi fost vorba de rea credinta. Chiar am achitat o suma de bani inainte cand am fost la registratura, si dupa cateva zile am primit refuzul esalonarii si alta somatie, lucru care mi se pare putin lipsit de respect fata de un consumator... Acestia au o lege sau un regulament, macar internt, de care tb sa tina cand vine vorba de aprobarea sau respingerea cererii de esalonare ? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial cu enel ContSters159316 ContSters159316 enel a facturat un consum pe ultimii 5 ani , dar a emis facturile acum , practic , facturile nu sunt prescrise , insa perioada facturata este partial ... (vezi toată discuția)
Enel nou contract + facturare syndycat syndycat Buna ziua, Vin la dvs. cu o problema legata de ENEL si va cerem un sfat si/sau ajutor. In 2012, am inceput sa construim casa si am depus actele pt curent ... (vezi toată discuția)
Enel vrea sa imi ia bani pentru greseala lor DanH DanH Buna ziua, pana anul acesta, in luna Februarie, am primit la sediu facturi ENEL pentru \"consum\". In februarie a venit o comisie de la ENEL sa inspecteze ... (vezi toată discuția)