avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ENEL vrea sa imi ia bani pentru greseala lor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ENEL vrea sa imi ia bani pentru greseala lor

Buna ziua,

pana anul acesta, in luna Februarie, am primit la sediu facturi ENEL pentru "consum". In februarie a venit o comisie de la ENEL sa inspecteze contorul. Au incheiat un proces verbal in care scrie ca nu este nimic in neregula cu contorul si nu sunt urme de furt. In schimb, mai scriu ca in locatie, contorul prezinta "constanta K=30, iar in sistemul informatic ENEL K=10".
Constanta asta este un coeficient cu care se inmulteste consumul inregistrat de contor pentru a obtine consumul real. Constanta asta apare pentru ca, de multe ori, contorul nu poate rezista la puteri de curent mari, si atunci inregistreaza doar o parte constanta din curentul care intra in locatie prin cablu. Apoi, la facturare, consumul inregistrat de contor trebuie inmultit cu constanta asta ca sa obtii consumul real. Zice ENEL.

Prin urmare, la cateva zile de la inspectie, primesc la sediu un preaviz prin care sunt somat sa platesc 50.000RON "recalculare facturi 06.2009-11.2009".
Am fost in audienta la ENEL si au zis ca vor recalcula aceasta recalculare. Au emis un nou preaviz prin care mi se pune in vedere sa platesc 48.000RON, pentru aceeasi perioada.

Aceasta diferenta apare din faptul ca in sistemul lor informatic, cineva a inregistrat gresit constanta la 10 in loc de 30, asa ca ei imi facturau ca atare.

Nici pana in ziua de azi ENEL nu a modificat constanta pentru mine, aceasta fiind in continuare 10. Asta inseamna ca si pentru perioada 11.2009-7.2010 voi fi lovit cu aceasta recalculare.

As dori sa ma adresez instantei pentru a nu plati aceasta suma, dar nu stiu ce motive legale sa invoc.

Dupa parerea mea, pentru ca ENEL a gresit si greseste in continuare, nu ma poate obliga sa scot din pamant din iarba verde sume din astea. Ar trebui sa-si asume greseala si sa sanctioneze angajatul. Nu?

Va rog ajutati-ma.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zanutza1979 , utilizator 22:43, 3 August 2011
mai degraba ar trebui formulata o plangere penala impotriva functionarului vinovat.
ok, dar ce rezolv cu asta? si pentru ce plangere penala?
Buna seara,
Din pacate acelasi lucru l-am patit si eu astazi.....cand doi inspectori de la Enel m-au informat asupra faptului ca voi avea de platit o mare regularizare pentru greseala lor de facturare...in cazul meu de la constanta 1 la constanta 30!!! V-as multumi daca mi-ati povesti si finalul cazului dvs... cum ati procedat si daca ati castigat batalia cu ei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu comercial cu enel ContSters159316 ContSters159316 enel a facturat un consum pe ultimii 5 ani , dar a emis facturile acum , practic , facturile nu sunt prescrise , insa perioada facturata este partial ... (vezi toată discuția)
Probleme contor electric: inversare serie julesa julesa Buna ziua, De curand am facut o sesizare catre Enel datorita consumului mare de curent inregistrat; in urma verificarii la fata locului s-a constatat ... (vezi toată discuția)
Enel si facturile de regularizare savuM savuM buna ziua Vin cu o alta problema pe care o avem cu toti ENEL.In luna februarie am primit o factura de regulalizare in valuare de 2600 ron{ap 3 ... (vezi toată discuția)