avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate c_mariana

Activitate c_mariana

Răspuns la discuția Bilant negativ la licitatie
Mulţumesc! Am mai căutat pe net, şi se pare că există două decizii civile, conform cărora: "Indicatorii financiari precum lichiditatea generală şi solvabilitatea patrimonială reflectă o situaţie de fapt existentă la un anumit moment şi nu fac parte din categoria resurselor care pot fi transferate, respectiv utilizate în comun în scopul executării contractului de achiziţie publică. O eventuală cumulare a acestor indicatori ar conduce la situaţii ce nu ar reflecta capacitatea economico-financiară reală a asociaţilor. "
Mai mult, se pare că ANRMAP apreciează că indicatorii financiari reprezintă o situaţie de fapt şi nu le sunt aplicabile prevederile art.186 din O.U.G. nr.34/2006.#-
Aveţi dreptate, nu merită riscul, într-adevăr sare în ochi bilanţul negativ la un eventual control, doar că nu am vrut să cred că nu ar există nici o "portiţă":( O zi bună Vă doresc!
Bună ziua!
Dacă în documentaţia de atribuire se solicită prezentarea bilanţului contabil, fără a preciza ca acesta să fie pozitiv, o firmă care are bilanţul negativ, poate participa la licitaţie, dacă prezintă un angajament ferm din partea unui terţ pentru susţinerea capacităţii economice? Menţionez că această posibilitate este prevăzută în Fişa de date. Terţul susţinător poate fi orice societate comercială sau este obligatoriu să aibă acelaşi obiect de activitate cu ofertantul?
Dacă autoritatea contractantă fiind o instituţie publică, nu solicită bilanţul, doar cifra medie de afaceri, pentru demonstrarea capacităţii economice, se expune la vreun pericol în eventualitatea unui control?
Vă mulţumesc!