avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Activitate Akcse

Activitate Akcse

Buna ziua
Deschid acest topic pentru lamurirea unor aspecte privind succesiunea dupa decesul unui parinte.
Situatia mea este urmatoarea:
A decedat mama in urma cu 5 luni. Tata mai traieste, si eu mai am o sora , care traieste in strainatate. Problema e ca tata a inceput sa vanda locuinta si bunurile din casa fara instiintarea mea sau a sorei mele. Pun urmatoarele intrebari:
- poate sa vanda locuinta fara intocmirea unei succesiuni ?
- daca numele mamei nu apare in contractul de vanzare cumparare, dar au dobandit locuinta impreuna vreme de cel putin 8 ani, se poate sa o vanda fara succesiune (nu am vazut contractul locuintei, nu stiu pe numele cui este)?
- ce ar trebui sa intreprind pentru a avea garantia ca nu ramanem eu si sora mea fara mostenire in urma mamei ?
- daca nu facem succesiunea in termen de 6 luni de cand a decedat mama, e posibil sa pierdem dreptul de mostenire in urma mamei ?
( mentionez faptul ca nu s-a intocmit nici un alt act sau testament, cat a trait mama, s-a pus problema dar eu si cu sora mea am fost de buna credinta si nu s-a recurs la aceste modalitati)
- pentru a incepe demersurile pentru succesiune trebuie sa fie prezenta si sora mea , din strainatate (pentru semnarea succesiunii la o adica oricum vine in tara)?

Multumesc