In anul 2013 am cumparat ceva de la o firma neplatitoare de tva . Respectiva firma a emis factura cu tva pe care noi l-am dedus . Anul acesta am avut control si firma respectiva ne-a virat banii pt.tva . Am inregistrat 5121=473 7200 lei.
Vreau sa intreb ce trebuie sa fac mai departe cum inchid contul 473 ?
Si daca inregistrarea deciziei de impunere in urma controlului este buna
Cum se opereaza in D112 persoana cu handicap avand in vedere ca este scutita de impozitul pe veniturile din salarii ?
In programul neosys debifez plateste impozit , in statul de plata nu calculeaza impozit dar D112 nu o face corect.
Multumesc frumos
Am o problema :
In urma cu cativa ani fratele meu avea o firma .Avand nevoie de bani a luat un credit de la banca girand cu casa mamei mele .Bineinteles ca mie nu mi-au spus nimic.
Dupa un timp firma nu a mai mers , nu a mai avut bani nu a putut sa plateasca si a intervenit riscul pierderii casei.Intre timp s-a angajat dar ce ii retine din salariu nu acopera numai dobanzile si penalitatile, creditul fiind tot atat.Problema a ajuns deja la executor.
Va rog frumos dati-mi o idee. Ce pot sa fac eu ca sa nu pierd jumatate din casa complet nevinovat.Mentionez ca eu nu pot interveni financiar fiind bolnav si eu si nevasta mea.Eu am suportat 6 operatii.Mama mea are 89 ani si inceput de alzaimer.
Banca putea sa ia casa ca gir de la o femeie de peste 80 ani care mai avea un mostenitor ?
Va multumesc frumos.