Buna seara. Am un angajat care-mi solicita intreruperea pensiei de intretinere din luna iunie anul curent, pe motivul ca fiica careia ii platea aceasta pensie termina ultimul an de facultate. Precizez ca licenta va fi in septembrie anul curent. In hotararea judecatoreasca scrie pana la terminarea studiilor sau pana la varsta de 26 ani. Ma intereseaza daca din luna iunie pana in septembrie cand va da licenta (perioada care va fi in vacanta) fiica mai are dreptul la pensie alimentara. Multumesc frumos.
Buna seara. Am o prietena care va avea un bebelus si i s-a gresit termenul cand va naste. Ea a intrat in concediu medical de 126 zile, insa nu-i mai raman dupa ce va naste cele 42 de zile obligatorii. Ii vor ramane mai putine...30-35 zile, dupa data naterii. In situatia actuala i se va mai acorda indemnizatia de crestere a copilului, este acesta un impediment in acrodarea indemnizatiei? Va multumesc frumos
Multumesc frumos pentru raspuns. Sa inteleg ca conform ordonantei 111/2010 art 9 alin 6, pe perioada de suprapunere a indemnizatiilor va primi o singura indemnizatie de crestere a copilului plus o majorare de 600 de lei.
Buna seara. Am o situatie in care o salariata este in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani pana in luna iunie 2011. In aceasta perioada a mai dat nastere unui copil, acesta nascandu-se in luna ianuarie 2011. Incepand cu luna martie 2011 ar trebui sa ia indemnizatia de crestere a copilului pentru cel de-al doilea copil. Intrebarea mea este daca poate primi 2 indemnizatii de crestere a copilului, pe perioada in care acestea se suprapun (respectiv din luna martie 2011 pana in luna iunie 2011).