avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara. Am o prietena care va avea un bebelus si i s-a gresit termenul cand va naste. Ea a intrat in concediu medical de 126 zile, insa nu-i mai raman dupa ce va naste cele 42 de zile obligatorii. Ii vor ramane mai putine...30-35 zile, dupa data naterii. In situatia actuala i se va mai acorda indemnizatia de crestere a copilului, este acesta un impediment in acrodarea indemnizatiei? Va multumesc frumos
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
lilianahas, utilizator
Cel mai recent răspuns: lilianahas , utilizator 15:48, 21 Decembrie 2015
1. Nu este un impediment in a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta.

2. Numai ca acestea nu se pot acorda mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

3. Pentru perioada dintre ultima zi de concediu postnatal si a 43-a zi de la nasterea copilului poate intra in concediu de odihna, concediu medical sau concediu fara plata.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal AlexaAlina AlexaAlina Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil TRIF magda TRIF magda De la ce data poate beneficia de indemnizatie crestere copil, daca in concediu v-a intra tatal bebelusului. Cele 42 zile concediu postnatal sunt ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul indemnizatie concediu pre si postnatal lana1 lana1 Buna ziua, Am aflat de la dept. Administrativ al firmei in care lucrez ca acest concediu prenatal si postnatal e vazut ca unul medical, sau, ma rog, era ... (vezi toată discuția)