Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa data la care bebe se naste ? Eu as vrea sa intru in concediu de maternitate mai devreme si nu stiu cum sa gestionez zilele pe care trebuie sa le pastrez pentru postnatal. In plus, eu aleg sa stau acasa 2 ani in crestere copil, data la care va trebui sa revin la munca este accea la care am depus cererea pentru concediul de crestere copil sau atunci cand bebe face 2 ani ? Va multumesc anticipat !
1. Veti beneficia de concediul pentru cresterea copilului si de indemnizatia aferenta, chiar daca concediul postnatal este mai mic de 42 de zile.
2 OUG 111/2010 prevede ca nu puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC mai repede de a 43-a zi de la nasterea copilului.
3. In situatia in care concediul postnatal este mai mic de 42 de zile atunci pentru zilele ramase pana la a 42-a zi de la nastere se poate solicita concediu de odihna sau concediu fara plata ori se poate lua concediu medical.
4. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
Din ccc1 in cc2
daria7
Buna ziua, am inteles cam cum sta situatia in care nasterea unui bebe 2 se intampla in timpul ccc1, insa am niste nelamuriri in cazul meu care este putin ... (vezi toată discuția)