avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul crestere copil tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul crestere copil tata

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Voi naste al doilea copil in iulie 2018. Primul copil va implini 2 ani pe 11 august. Cum se procedeaza in acest caz cu luna de concediu pe care trebuie sa o ia tatal, acea obligatorie pentru care se scurteaza concediul de crestere copil al mamei? trebuie luata de tata neaparat? se poate renunta la ea? daca el o ia, atunci eu voi ramane fara concediu? Din ce am citit, mi se va prelungi concediul de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani a copilului nr. 2, nu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 5 Aprilie 2019
Buna ziua! Nu este obligatoriu ca tatăl sa își ia acea luna de ccc. Tocmai am întrebat unde am depus și eu dosarul pt indemnizație.
Tatal nu este obligat sa intre in CCC. Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)
Luna de ccc obligatorie pentru tata Gavril Dor Gavril Dor Buna seara! Este inca in vigoare legea conform careia,in cazul in care mama opteaza pentru concediu pe o durata de 2 ani, poate sta doar 23-de luni, tatal ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal AlexaAlina AlexaAlina Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)