Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Voi naste al doilea copil in iulie 2018. Primul copil va implini 2 ani pe 11 august. Cum se procedeaza in acest caz cu luna de concediu pe care trebuie sa o ia tatal, acea obligatorie pentru care se scurteaza concediul de crestere copil al mamei? trebuie luata de tata neaparat? se poate renunta la ea? daca el o ia, atunci eu voi ramane fara concediu? Din ce am citit, mi se va prelungi concediul de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani a copilului nr. 2, nu?
Va multumesc!
Tatal nu este obligat sa intre in CCC. Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
Concediu postnatal
AlexaAlina
Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)