avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate henessy

Activitate henessy

In mai-iunie 2007 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 3100 euro (fara sa garantez cu ceva....doar cu adeverinta de salariu si buletin). La scurt timp dupa, nu am mai putut plati (mi-am pierdut locul de munca) si am inceput sa intarzii din ce in ce mai mult cu ratele. La cateva saptamani, am fost sunat de catre cineva din cadrul aceleeasi banci si intrebat daca m-ar interesa si un card de cumparaturi. Presat de datorii si de situatia destul de grea, am acceptat sicu o parte din banii pe care am putut sa ii scot am platit restanta la credit

La scurt timp am avut si niste proble,e medicale, care m-au impiedicat sa continui munca in domeniul in care intre timp imi gasisem un job si lucrurile s-au inrautatit si mai tare. Nu am mai reusit sa platesc ratele si au urmat procedurile obisnuite de recuperare a creantelor.

Anul trecut am primit o instiintare ca mi s-a pus poprire pe conturile bancare din cadrul bancii in cauza, insa nu stiu daca si pe conturile la alte banci.....iar acum am primit o somatie ca in termen de o luna va incepe procedura de executare silita intr-un dosar nou.

Intrebarea mea este ce inseamna aceasa a doua etapa a executarii silite? ce mi s-ar putea intampla acum? (mentionez ca nu am nici o proprietate pe numele meu, si nu am nici un salariu)
Pot executa casa parintilor mei in acest dosar? ...( nu sunt proprietar , dar figurez inca la acea adresa )

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile Dv......o seara buna :wave:
In primul rand tin sa va multumesc mult pentru promptitudinea cu care atiraspuns, chiar nu ma asteptam la un raspuns atat de rapid...:D
In legatura cu raspunsul celor de la Casa Pensiilor, de fiecare data i-a dat un raspuns diferit....a fost de trei ori, a primit trei raspunsuri...
*prima oara ca ii lipseste o adeverinta sau o chitanta, nu stiu exact sa va spun ce
*a doua oara, ca trebuie sa aduca si o adeverinta care sa certifice perioada in care a muncit in mina, soldat fiind.....aici incercarile mele de a da de unitatea militara in care tata a satisfacut stagiul militar au esuat; unitatea fiind desfiintata, iar arhivele mutate nu stiu unde.....in fine, nu va mai plictisesc cu detaliile cautarii acelei adeverinte, cert este ca nu am reusit sa o obtin si am hotarat sa renunte la acea perioada lucrata in mina
*a treia, si ultima oara, a fost acum 2 saptamani si i s-a spus sa mai aduca inca un set de copii dupa acte pentru ca cele deja depuse s-au ratacit...:)....lucru care l-a enervat maxim si s-a hotarat sa se mai duca la Casa Pensiilor doar pentru a depune dosarul de pensionare, si atat :)

Eu am cautat pe net un raspuns la aceasta intrebare care il roade de ceva timp deja, si in urma calculelor pe care le-am facut, in baza unui tabel gasit pe net, mi-a iesit cam aceeasi perioada: undeva in 2015, dar aveam nevoie de confirmarea unei persoane avizate, indreptatite sa se pronunte in aceasta chestiune

Va multumesc inca odata pentru raspunsul dat si, de asemenea, si tatal meu va va multumi cu siguranta.
O zi si o seara placuta va doresc.

Cu respect, George Serban
In primul rand buna ziua cititorilor.

In trebarea pe care o am este referitoare la varsta de pensionare a tatalui meu, care de cateva luni tot incearca sa afle o incadrare exacta si ceva concret, dar nu a reusit. Mentionz ca a fost si la Casa Pensiilor cu toate copiile de pe actele necesare, dar nu a reusit sa obtina un raspuns la obiect.

Situatia lui e in felul urmator:
*varsta este de 54 ani
*vechime totala in munca - 35 ani
*munca in conditii speciale - Gr I : 14.5 ani
*munca in conditii de Gr a II-a : 14 ani

Avand toate informatiile de mai sus, se poate determina varsta exacta la care ar putea depune dosarul pentru pensionare?

Rog, daca se poate, sa primesc un raspuns la obiect cat mai curand posibil.
Va multumesc si va doresc o zi buna in continuare