In mai-iunie 2007 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 3100 euro (fara sa garantez cu ceva....doar cu adeverinta de salariu si buletin). La scurt timp dupa, nu am mai putut plati (mi-am pierdut locul de munca) si am inceput sa intarzii din ce in ce mai mult cu ratele. La cateva saptamani, am fost sunat de catre cineva din cadrul aceleeasi banci si intrebat daca m-ar interesa si un card de cumparaturi. Presat de datorii si de situatia destul de grea, am acceptat sicu o parte din banii pe care am putut sa ii scot am platit restanta la credit
La scurt timp am avut si niste proble,e medicale, care m-au impiedicat sa continui munca in domeniul in care intre timp imi gasisem un job si lucrurile s-au inrautatit si mai tare. Nu am mai reusit sa platesc ratele si au urmat procedurile obisnuite de recuperare a creantelor.
Anul trecut am primit o instiintare ca mi s-a pus poprire pe conturile bancare din cadrul bancii in cauza, insa nu stiu daca si pe conturile la alte banci.....iar acum am primit o somatie ca in termen de o luna va incepe procedura de executare silita intr-un dosar nou.
Intrebarea mea este ce inseamna aceasa a doua etapa a executarii silite? ce mi s-ar putea intampla acum? (mentionez ca nu am nici o proprietate pe numele meu, si nu am nici un salariu)
Pot executa casa parintilor mei in acest dosar? ...( nu sunt proprietar , dar figurez inca la acea adresa )
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile Dv......o seara buna :wave:
In general cand se instituie masura popririi in cadrul executarii silite, creditorul solicita executorului judecatoresc sa verifice toate institutiile bancare prin intermediul carora debitorul deruleaza operatiuni financiare. Avand in vedere ca exista doua contracte de credite este evident ca s-au constituit doua dosare de executare, fiecare avand la baza un alt titlu executoriu.
Nu se pot executa decat bunurile aflate in patrimoniul debitorului.
Instanta verifica cu ocazia incuviintarii executarii silite atat titlul executoriu, cat si formele de executare ce urmeaza a fi adoptate, ca si persoana supusa executarii.
Insolventa
micucatalin
buna seara am o intrbare la care va multumesc mult daca imi raspundeti.Ca si persoana fizica am ipotecat un imobil pentru o societate comerciala la care sunt ... (vezi toată discuția)