Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de
încuviinţare executare silită DOSAR DE EXECUTARE , TITLU EXECUTORIU- CONTRACT DE CREDIT NR
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
data 30.08.2012
A cumparat niste bunuri in rate, fara a gira ceva. Nu stiu exact de ce suma este vorba, cred ca in jur de 5000 (nu a fost anuntat).
Ce inseamna aceasta actiune si cum se poate solutiona? Se platesc suplimentar si taxe pentru judecatorie? Se poate ajunge la o intelegere cu executorul judecatoresc inainte de 30.08?
daca exista cerere pentru incuviintare executare silita ,pe cale de consecinta,creditorul=banca,cu scopul legitim de recuperare credit restant a demarat procedura de executare silita a debitorului=tatal dvs
Urmeaza ca tatal dvs ulterior incuviintarii executarii silite sa primeasca somatie din partea executorului judecatoresc pentru achitarea in termen scurt a creditului restant
In situatia in care nu se negociaza cu executorul esalonare /angajament de plata,acesta va continua procedura de executare silita asupra bunurilor tatalui dvs in evidenta,bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare pana la concurenta debitului de recuperat
Concomitent cu obligatia achitarii debitului restant,debitorul va fi somat sa achite si cheltuielile de executare silita