avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

buna seara am o intrbare la care va multumesc mult daca imi raspundeti.Ca si persoana fizica am ipotecat un imobil pentru o societate comerciala la care sunt asociat ,acum aceasta este in proces de insolventa eu casi pers . fizica sa mai platesc la banca creditul partial binenteles pt. ca rata e destul de mare.Nu vreau sa se ajunga la executarea silita a locuintei ,ce ar trebui sa fac. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: petrisor65 , utilizator 12:20, 16 Octombrie 2011
Va exprimati incoerent .
Ce intelegeti prin : ”acum aceasta este in proces de insolventa eu casi pers . fizica sa mai platesc la banca creditul partial binenteles pt. ca rata e destul de mare.”
incepand cu data deschiderii procedurii de insolventa orice actiune de executare silita impotriva debitorului se suspenda.Ca atare banca la care ati ipotecat imobilul, va stopa orice actiune de executare silita si isi va inscrie creanta la masa creditorilor.Deci ...daca nu veti plati -nici macar partial ratele pentru firma, nu veti fi executat .
firma este in proces de insolventa ,creditul la banca nua mai fost platit si de la banca ni s-a spus cae bine sa platim cat putem din credit ca si persoane fizice ca sa nu ajungem la executarea silita asta pana la pronuntarea insolventei
pana la pronuntarea insolventei??adica nu a fost deschisa inca procedura ? daca nu a fost deschisa procedura trebuie sa achitati ,daca a fost deschisa procedura, banca nu mai poate executa nimic pe parcursul procedurii de insolventa.Verificati pe portal just.ro stadiul dosarului si apoi decideti
procesul de insolventa este deschis, dar nu de banca,de alte firme la care la care nu am mai putut efectua platiile

Alte discuții în legătură

Cerere insolventa misu76 misu76 buna ziua. am 10 procese pe rol. doua sunt incheiate cu executare silita. am mers la executor si el spune ca nu prea sunt sanse sa ne recuperam banii pt ca ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei - executare tert garant CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna seara. Am un client care doreste sa intre in procedura insolventei, pt. a-si putea reorganiza mai eficient activitatea societatii. Clientul are ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac? ioniver ioniver In anul 2008 am preluat o firma in care sunt administrator, iar sotul meu este asociat. Din august 2008 firma nu a mai avut activitate,dar are un credit ... (vezi toată discuția)