avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere insolventa

buna ziua. am 10 procese pe rol. doua sunt incheiate cu executare silita. am mers la executor si el spune ca nu prea sunt sanse sa ne recuperam banii pt ca bunurile firmei sunt ipotecate. daca ii cerem insolventa , ce sanse avem?. avem de recuperat de la debitor peste 60000 lei. va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:53, 20 Aprilie 2011
Daca aveti un debit de recuperat peste 45.000 lei, puteti solicita deschiderea procedurii de insolventa.
De recuperat efectiv, depinde de activele debitorului.
Va multumesc!

el spune ca nu prea sunt sanse sa ne recuperam banii pt ca bunurile firmei sunt ipotecate. daca ii cerem insolventa , ce sanse avem?.

Daca nu puteti recupera creanta prin executare silita singura varianta este deschiderea procedurii de insolventa
Inainte de demararea procedurii insolventei, nu trebuie sa uitati ca de la data deschiderii acestei proceduri, se suspenda orice actiuni judiciare si extrajudiciare, precum si masurile de executare silita pentru realizarea creantelor asupra debitorului.
Apoi, daca societatea debitoare are bunuri grevate de garantii reale, precum ipoteca, trebuie sa aveti in vedere ca, odata deschisa procedura, la masa credala se vor inscrie si creditorii ai caror creante sunt garantate de ipotecile la care ati facut referire. Acest fapt presupune ca acestia au rang de creditori garantati, fapt pentru care creanta lor urmeaza sa fie indestulata cu prioritatea, inaintea oricaror alte creante, chiar si a creantei Dvs. daca aceasta nu este la randul ei garantata, dar nu inainte de achitarea cheltuielilor de procedura.
Totodata, creditorii garantati pot solicita instantei de judecata ridicarea suspendarii prevazute de Art. 36 din Lege, si valorificarea imediata a obiectului garantiei, in conditiile anume prevazute de Art. 39 din Lege.
Daca debitorul nu are o situatie foarte buna a activelor, iar in urma evaluarii se constata ca bunurile ipotecate nu acopera, sau acopera doar creantele garantate, atunci sansele sa va recuperati creanta, integral sau partial, pot scadea pe masura.
In orice caz, daca executarea silita a devenit ineficienta, tot e mai bine sa uzati de procedura insolventei, macar mai aveti o sansa, poate mica, dar ea exista, si nu uitati ca aveti la dispozitie si posibilitatea de a atrage raspunderea patrimoniala a membrilor organelor de conducere ale societatii debitoare potrivit dispozitiilor Art. 138 din lege.
Va doresc succes!
va multumesc!

Alte discuții în legătură

Insolventa ContSters167247 ContSters167247 Am o societate comerciala in insolventa.Intrebare: 1. In ce ordine se sting datoriile(banca, buget stat, furnizori) 2. Ce se intampla cu bunurile personale ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat alynabica alynabica buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii daca am un bilet la ordin refuzat pot sa-i deschid procedura de insolventa firmei respective? ... (vezi toată discuția)
Pot cere insolventa unei societati comerciale daca? glo glo societatea a vindut produse unei firme. s-au facturat facturi.Debitoarea a emis file cec, dar acestea fiind refuzate la banca pentru lipsa acoperire. Le am ... (vezi toată discuția)