avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... pot cere insolventa unei societati comerciale daca?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

pot cere insolventa unei societati comerciale daca?

societatea a vindut produse unei firme. s-au facturat facturi.Debitoarea a emis file cec, dar acestea fiind refuzate la banca pentru lipsa acoperire.
Le am pus in executare silita.Dar nu avem ce-i executa intrucat toate bunurile sunt ipotecate, gajate, etc.
pot sa introduc cerere in baza legii 85/2006 daca am doar facturile,cec,au trecut mai mult de la 30 de zile de cand trebuia sa achite cv facturilor?
Nu inteleg ce inseamna garantia reala oferita de debitor asa cum prevede legea . ce acte as putea depune la cerere ca sa reprezinte garantia reala.
va rog lamuriti ma.
Definitia unei garantii reale o cunosc,dar nu ma pot lamuri in cazul meu nu exista contract de garantie.
Astept cu nerabdare raspunsurile si parerile dumneavoastra.multumesc
daca aveti o creanta care depaseste 10.000 de lei noi si daca au trecut mai mult de 30 de zile de la data scadentei puteti introduce cerere pe legea 85. nu aveti nevoie de nici o garantie reala. veti fi un creditor chirografar daca nu aveti creanta garantata, asta insemnand ca in urma lichidarii, daca se va ajunge la asa ceva, dvs va veti putea recupera creanta abia dupa ce se indestuleaza ceilalti creditori ce au garantii sau privilegii si statul.

av. julia watkins
Conform art. 3 pct. 6, prin creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolventei sa intelege creditorul a carui creanta impotriva patrimoniului debitorului este certa, lichida si exibila de mai mult de 30 de zile, si a carui prag de valoare depaseste 10.000 lei. Astfel, daca creanta societatii indeplineste aceste conditii, sunteti in masura sa solicitati declansarea procedurii de insolventa, sa solicitati numirea unui administrator judiciar agreat de dumneavoastra. Din cate ati afirmat, creanta dumneavoastra are rangul unei creante chirografare, prev de art. 123 pct. 7sau 8. Or, conform art. 125 titularilor de creanta dintr-o categorie li se vor putea distribui sume numai dupa deplina indestulare a titularilor de creante din categoria ierarhic superioara.
puteti cere lichidarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport fonduri obt din lichidare si plan distributie ContSters102066 ContSters102066 Am urmatoarea speta: S-au intocmit cele doua acte procedurale care \"s-au afisat\" la usa instantei - asa e pv inreg la registratura dar in fapt nu exista ... (vezi toată discuția)
Legea insolventei dorunicolae dorunicolae Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoare problema:daca in relatia cu unul din clientii mei care a intrat in insolventa,am o creanta mai mare decat garantia ... (vezi toată discuția)
Actiune pauliana andao andao Actiunea pauliana se face pt un teren. Procesul a fost inaintat de o familie dupa care eu am intervenit in interes propriu.Dupa aceea, acelasi lucru l-a facut ... (vezi toată discuția)